8. elokuuta 2010

Viikonloppu

Lauantai meni Nokialla koiranäyttelyssä kahden tunnin yöunilla. Aloitin pyreneesikehässä, missä esitin Argoksen (Drole d´Oiseau Moult Des Touffes) joka voitti luokkansa ERI:llä ja oli lopulta PU4 kera vara-sertin. Pyreneesit tuomaroi erikoistuomari Willemine van Deijl Belgiasta.



Seuraavaksi oli aussie-kehä, jonka tuomaroi Eva Liljekvist-Borg Ruotsista. Tysonin tulos ERI/2 PU3 VARA-SERT. Serti meni Ropulle (Sentikki Patriot), jolle hävittiin ihan mielellään karvan mitalla. Onnittelut Ropun kotijoukoille! Karvan mitalla tosiaan, sillä tuomari mietti pitkään kummin päin sijoittaisi ja lopulta tokaisi, että hän ei halua koskea Tysoniin, koska siitä lähtee karvaa :D Naurettiin porukalla kehän laidalla, että koiristahan ei koskaan lähde karvaa.. Meillä on joku Nokia-syndrooma. Viime vuonna oltiin samanlaisessa turkissa, eli kiilloton ja pöllähtäen irtoaa karvaa. Tosi kiva. Vielä olisi kolme näyttelyä kuukauden sisään. Mutta me ollaan ERI:stä jo tosi onnellisia, käsiin tarttuvasta turkista ei siis sakotettu.

Arvostelu: Mycket maskulin rejäl hane med bra uttryck. Korrekta proportioner. Tillräcklig pigment. Bra överlinje. Utmärkt benstomme. Tillräckligt förbröst och djup. Korrekta vinklar. Rör sig med mycket lätt och rastypiskt från sidan. Aningen markttrång bak.

Paljon uusia sanoja, joten suomennos ei ole täydellinen, mutta jotain tähän suuntaan menevää:
Erittäin maskuliinen kookas/vahva (?) uros jolla hyvä ilme. Oikeanlaiset mittasuhteet. Riittävä pigmentti. Hyvä ylälinja. Erinomainen luusto. Riittävä eturinta ja syvyys.Oikeanlaiset kulmaukset. Liikkuu kevyesti ja rotutyypillisesti sivulta. Hieman ahdas takaa. (Jos joku tietää suomeksi sanat rejäl ja markttrång, niin kertokaa ihmeessä.)



Sunnuntain hapetonta helleilmaa vietettiin ensin Ruutanassa. Käytettiin poikia uimassa. Toby sain nyt pelastusliivit päälle, koska se painuu samantien veden alle, kun tassut eivät ylety enää pohjaan. Laittelen lisää kuvia galleriaan.



Illasta ajeltiin pitkästä aikaa kaverin koiraa Allia moikkaamaan. Alli oli alkuun ihan järkkynyt meistä vieraista. Varsinkin Tyson oli huisin pelottava, kun se tuli ihan iholle kiinni. Toby oli alusta asti ihan jees, kun sitä ei pahemmin tuollaiset naperot kiinnosta. Illan kuluessa sitten uskallettiinkin jo leikkiä yhdessä ja Tyson hajotti yhden pallonkin siinä samalla.





Figolle kuuluu ihan hyvää tai aika normaalia. Lääkkeet menee helposti eikä silmätipatkaan ole mikään kamala asia. Silmistä huomaa jo selkeän eron ja nyt sitten vain odotellaan torstaita että päästään patista eroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti