9. kesäkuuta 2011

Keskiviikkona tokoiltiin

Keskiviikkona tokoiltiin Pirkkahallilla Nooran kanssa. Noora koutsasi ja mä yritin tehdä oikein, että Tyson ymmärtäisi mitä pitäisi tehdä.. Hienosti meni, ylläri ylläri. Tyson on niin taitava, mutta ohjaaja jotain ihan muuta.

Alkuun täyskäännöksiä. Siinä vaihdeltiin palkan paikkaa ja tehtiin hitaasti, niin johan oli hienot täyskäännökset. Nyt pitää muistaa tehdä kaikki hitaasti ja rauhassa, koska Tyson ei vielä osaa, joten on rumaa vaatia kaikkea reippaasta vauhdista. Hitaasti asiat varmaksi ja vasta sitten vauhtia. Sama juttu oikealle ja vasemmalle käännöksissä. Voisin korostaa aina taaimmaista jalkaa käännöksissä auttaakseni koiraa (esim. vasemmalle kääntyessä lähden kääntymään vasemmalla, otan askeleen oikealla ja korostan vasenta jalkaa, joka on tällöin taaimpana). Kun teki rauhassa käännöksen namilla auttaen, niin Tysonkin käytti hyvin takapäätään. Palkattiin myös pelkästä seuraamisesta lyhyellä matkalla, koska tästä ei oltu vielä palkattu, pelkästään käännöksistä. Seuraamisetkin sujui hyvin eikä poikitettu.

Liikkeestä seisomiset oli hyvät. Tässä myös hidas vauhti, tuijottelut pois ja käskyt käskyinä, ei pyyntöinä. Sama juttu maahanmenoissa. Kummatkin sujui hyvin (välissä tehtiin luoksetuloja), Tyson ei seonnut käskyissä.

Luoksetuloissa pitää muistaa painaa vasen käsi reiteen kiinni. Tyson monesti härppii kättä, mutta nyt kun puristin kättä reiteen enkä millään liikkeellä houkutellut sitä käteen, niin teki hyvin luoksetulot tökkimättä. Välillä jäi väljäksi, mutta tässä kohtaa vaan vaatii sivulle tuloa, korjausta, uudelleen.

Loppuun paikalla makuuta. Tyson oli hiljaa koko ajan, jes! Vaihdeltiin matkaa, pyörin ympäriinsä näköpiirissä, kävin auton takana, istuin auton takakontissa katsomatta koiraan, Noora käveli Tysonin ympärillä jne.. Aina välissä palkkaus. Hienoo hienoo!!

Kaukoja tehtiin lyhyellä matkalla, Noora naksutteli. Otettiin kaikkia siirtymisiä, eli istu - maahan - seiso järjestystä vaihdellen. Seisomiseen en ole vielä ottanut käsimerkkiä, mutta eiköhän aleta pikku hiljaa ottamaan sitä mukaan.

Noutokapulaa ei ollut mukana, mutta tehtiin noutoa patukalla. Käskyksi otetaan nyt "pidä" ja autan koiraa tulemaan sivulle ilman erillistä käskyä. Hyvin se jo sujui siihen nähden, että vähän ollaan treenattu ihan liikkeenä noutoa. Hienosti odotti sivulla heiton ajan. Ei yrittänyt varastaa. Vielä vähän piippailee, mutta luulisin sen menevän ohi kun saa varmuutta liikkeeseen. Nyt selkeästi piippaa epävarmuutta.

Pahimpina häiriötekijöinä oli toisella parkkiksella olevat kauko-ohjattavat mikroautot. Tämä hieman hämäsi Tysonia ja hetken aikaa vain totuteltiin ääneen ja tehtiin kontaktiharjoituksia. Varsin hienosti onnistuneet treenit. Oli lämmin vaikka illalla myöhään treenattiin varjossa. Tyson kuitenkin jaksoi tosi hyvin ja oli into pinkeänä mukana touhussa. Huima edistys motivaation suhteen. Muutenkin kaikki liikkeet meni tosi hienosti. Kun vaan jatkossa muistaa tehdä ja opettaa asiat rauhassa ja hitaassa vauhdissa. Kerkee itsekin miettimään miten autan koiraa tekemään oikein. Ongelmat on selkeästi olleet silloin kun vauhtia on ollut liikaa oppimistasoon nähden. Hiljaa hyvä tulee :o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti