14. maaliskuuta 2011

Agilityn alkeiskurssi

Eilen alkoi Tysonin ja Nooran agilityn alkeiskurssi. Muutama viikko sitten tuli puheeksi, että haluaisiko Noora harrastaa Tysonin kanssa agilitya, kun minulta löytyy koira mutta ailahteleva harrastusinto ja jonkin sortin kömpelyys agilityradalla, ja Nooralla taas ei ole koiraa jonka kanssa voisi agilitya harrastaa ja kokemusta koiran kouluttamisesta rutkasti enemmän kuin minulla. Lopputuloksena hommasin tämän kaksikon alkeiskurssille Sport Dog Parkiin. Tysonin ehkä iisi homma tuo alkeiskurssi, mutta Nooran kannalta parempi aloittaa alkeista niin tottuu Taikun ohjaamiseen.

Lauantaina käytiin höntsäilemässä tokojuttuja ja Tyson meni niin hienosti Nooran kanssa, että sain vaan ihailla tuon kaksikon yhteistyötä. Jäi hieman viime tippaan tuo treenaaminen ennen alkeiskurssin koitosta, mutta ei se näköjään haitannut menoa ollenkaan.

Agilityssa aiheina oli kepit, hyppy, putki ja pöytä. Ne mentiin kouluttajan nähden läpi kerran ja muun ajan sai itse höntsäillä näitä esteitä sivummalla. Kepit lähti sujumaan niin hienosti, että loppujen lopuksi Noora vain hieman liikutti yläkroppaa ja Tyson pujotteli kepit läpi. Molemmat oltiin ihmeissään kuinka se tuosta vaan teki kepit. Onhan niitä ennenkin treenattu, mutta viime kerrasta on aikaa ja sitä ennenkin oli pitkä tauko.

Hypyissä otettiin alkuun muutama matala ja kun kouluttaja katsoi, niin hypyt nostettiin heti 65cm:iin. Tyson roiski aikalailla rimoja. Kouluttaja piti lopulta toisen hypyn rimasta kiinni niin, että rima hieman kolahtaa jalkoihin, että Tyson oppisi hieman kunnioittamaan rimoja. Tässä kohtaa koin taas yllätyksen, kun meidän luupää Tysonista löytyi pehmeä puoli :o) Toisesta esteestä tuli sille haamu. Joko kiersi tai meni ali. Laitettiin toinen rima alemmas estämään läpi meno. Pyh, sellaiset ei Tysonia estele. Se sujahti riman alta silti. Rimaa laskettiin vieläkin alemmas ja taas Tyson oikein sukelsi ali, meni niin matalaksi kuin vain pääsi. Noora otti sitten pelkästään tätä yhtä hyppyä ja Tysonkin tokeentui järkytyksestä ja sen jälkeen hypyt menikin hienosti. Toisella kentällä oli tyhjää ja sinne laitettiin myös kaksi aitaa, että pääsee harjoittelemaan itsekseen. Tässä Tyson teki niin hienoja hyppyjä, että oksat pois! Jäi reilu ilmavarakin vielä ja ihan mielettömän pitkää laukkaa juoksi.

Pussi oli myös ok. Alkuun suora muisteluksi pari kertaa ja siitä suoraa kaariputkelle. Jatkossa harjoiteltavaa on irtoaminen putkelle ja se, että Tyson hakee itse putken pään kun ohjaaja on kauempana.

Pöytä oli myös tuttu. Noora kysyi, että mitä olen yleensä vaatinut Tysonilta tässä. Ei ollut mitään muistikuvaa, sanoin vaan että tee niin kuin parhaaksi näet. No Tyson hyppäsi pöydälle ja meni omatoimisesti maahan siinä. Ehkä me ollaan siis otettu maahanenoa pöydälle :D Sinänsä ei ole mitään väliä mitä se siinä tekee, kunhan pysyy pöydällä. Vähän vaihteli istumisen ja maahanmenon kanssa, mutta kertaakaan ei muistaakseni jäänyt seisomaan.

Renkaankin Tyson teki muutaman kerran. Meinasi jo unohtua.

Tyson oli koko tunnin rauhallinen, ei piipannut ja jaksoi rauhassa odotella. Noora ihan tarkoituksella tuli välillä hengailemaan kentän reunalle ja Tyson joko istui tai laittoi maate välittämättä maailman menosta ympärillä. Se oli koko ajan hienosti kuulolla, ei pahemmin välittänyt muista koirista, vaan keskittyi täysillä agilityyn. Se niin nautti koko tunnista. Tuli itsellekin todella hyvä fiilis, kun meno oli niin hienoa ja Tyson nautti menosta. Oli kyllä kamerakin mukana, mutta valo ei riittänyt liikekuviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti