13. helmikuuta 2011

Möllitoko Ylöjärvellä

Aloitin syntymäpäivän vieton heräämällä sunnuntaina kellon soittoon varttia vaille kahdeksan. Koiraihmiset on kyllä ihan hullua porukkaa! Enne puolta kymmentä oltiin jo Ylöjärvellä valmistautumassa möllitokoon. Heti halliin mentyä aloin herättelemään Tysonia. Kamalaahan se oli ja vielä enemmän tuntui kamalalta kun yhtäkkiä ilmoitettiin, että aloitetaankin koe etuajassa, kun kaikki viisi ekan ryhmän koiraa oli jo paikalla. Tyson oli vielä aivan kuutamolla kun mentiin kehään. Hirveä vinkuminen ja mouruaminen koko ajan, mutta pysyi hyvin paikoillaan kun tuomari kävi tervehtimässä. 10p. luoksepäästävyydestä.

Paikalla makuu olikin sitten yhtä kamalaa kuin viime päivinä. Tyson ei ollut yhtään kuulolla käskyä antaessa. Seuraili mitä muut touhusi (treenin puute, ei olla piiiitkään aikaan treenattu toisten kanssa). Meni maahan ja jäi sinne. Välimatka ei ollut kauhean pitkä ja Tyson oli alkuun ihan rauhallinen. Vähän vinkui, mutta ei pahasti. Sitten ehkä puolen minuutin kohdalla bongasi jotain maasta ja päättikin innokkaasti tulla mun tykö. Hihnaan ja odottamaan että muut valmistuvat. Kauhea huuto tässäkin kohtaa. Yritin saada Tysonin hiljaiseksi ettei häiritsisi muita. Haukahtikin kerran.. Vähän kierroksilla :o) Paikalla makuusta 0p. Oli niin Tysonin tyylinen, se vain kyllästyi makaamaan ja keksi että tuun sittenkin äiskä sun tykö, niin josko tehtäisiin jotain vähän vauhdikkaampaa.

Oltiin ensimmäisiä yksilösuorittajia. Seuraaminen hihnassa oli aikas haahuilua eka puolikas. Loppua kohden paransi ja liikkeestä pysähtymiset onnistui yllättävän hyvin. Käännökset oli aika laaaaajoja ja vasemmalle käännyttäessä edisti sen verran, että meinattiin törmäillä. Tästä kuitenkin 7p. Tuli useampia seuraamiskäskyjä eikä paikka oikein pysynyt.

Vapaana seraaminen oli paljon parempaa, muilta osin paitsi sitten kun Tyson pongasi kehäsihteerin, joka istui jakkaralla kehässä. Sinne se sinkosi häntä heiluen ja tarvittiin uusi käsky, että palasi sivulle. Mutta huomattavasti parempaa seuraamista oli nyt. Ja ihan vimeinen suora missä tehtiin kaksi pysähdystä aika peräjälkeen oli tosi hienoa seuraamista. Tuomarikin sanoi, että paikka oli juuri se oikea tässä kohtaa. 7,5p.

Liikkeestä maahanmeno oli hyvä, mutta itse hieman varmistelin kääntymällä koiraan päin ja olikohan tässä se, kun juuri ennen maahanmeno kohtaa Tyson yritti taas mennä kehäsihteerin tykö. Ei mennyt sinne asti, mutta hetkeksi keskittyminen herpaantui. Ekasta käskystä maahan ja siellä pysyi hyvin siihen asti kun palasin sivulle ja käskin istumaan. 9p.

Luoksetulossa jäi hyvin istumaan ja tuli käskystä vauhdilla. Ei ennakoinut, mutta loppu olikin melkoista sekoilemista. Tuli kauniisti eteen istumaan (okei, hieman vino, mutta eteen kuitenkin). Uusi käsky sivulle, Tyson hyppäsi mua vasten ja siirtyi vähän sivummalle. Kolmannella käskyllä sitten tuli oikeaan paikkaan hieman turhautuneena vinkuen. 7,5p.

Liikkeestä seisomisessa seuraaminen oli hyvä, mutta hidasti vain hieman vauhtia ekasta stop-käskystä ja vasta toisella pysähtyi. Ennen kokeen alkua teki samaa kun harjoiteltiin, ei meinannut millään pysähtyä. Koeliikkeessä pysyi kyllä hyvin paikoillaan, kun oli pysähtynyt ja nätti istuminen käskystä. 7,5p.

Hypyltä odotin hieman enemmän, koska se on oikeasti kiva liike Tysonin mielestä. Eilenkin sujui hyvin. Neljä lautaa esteessä, sanoin kyllä että viidellä ollaan hypätty kun koira on yli 50cm, mutta tuomari halusi pitää neljä. Tyson lähti hyvin hyppyyn, mutta itse hyppy oli aika vetelä. Vähän sellainen yli astuminen. Kääntyi hyvin mua kohti heti esteen takana, mutta nenä takertui niihin lautoihin kiinni ja keskittyminen meni siinä. Ei ollut yhtään kuulolla. Touhusi ihan omiaan sen ajan kun tuli sivulle ja vasta sivu-käskystä huomasi että jaa niin joo, pitikö mun tehdä jotain. 7,5p.

Kokonaisvaikutelmassa tuomari sanoi, että koira oli kyllä hallinnassa, mutta tarvitsee hieman malttia ja keskittymisharjoituksia. Saatiin samat neuvot mitä monelta muultakin, että vain seisoskellaan paikoillaan koira sivull. Erilaisissa paikoissa, kauppojen pääovien lähettyvillä neljän jälkeen jne.. Kokonaisvaikutelma kuitenkin 9p. koska Tyson teki innokkaasti vaikka touhusikin välillä omiaan. Tuomari sanoi, että ohjaaja pysyi viilipyttynä vaikka koira ei aina ollutkaan kuulolla. Olin tässä kohtaa ylpeä itsestäni, koska pääasiassa mulla menee hermot aina kun Tyson häröilee. Nyt olin rauhallinen, enemminkin naureskelin Tysonin touhuille. Ihmeempää jännitystäkään ei ennen koetta ollut. Sen verran huomasi jännittävänsä, että hieman hakusessa oli, että missä oon, mitä teen, jne.

Luoksepäästävyys 10p.
Paikalla makuu 0p.
Seuraaminen kytkettynä 7p.
Seuraaminen ilman hihnaa 7,5p.
Liikkeestä maahan 9p.
Luoksetulo 7,5p.
Liikkeestä seisominen 7,5p.
Hyppy 7,5p.
Kokonaisvaikutelma 9p.
yht. 133,5p. (3. tulos)

Viiden koiran ryhmästä oltiin neljänsiä, joten aikas kivasti meni :D Nyt on viikko viralliseen kokeeseen ja jos tällaiset pakkaset jatkuvat, niin ihan turha yrittää väkisin tehdä tokoa ulkona. Joten nyt tehdään viikko noita keskittymisharjoituksia ja pidennetään paikalla makuu aikaa ja haetaan siihen malttia. Selkeästi huomasi nyt kokeessa, että tämän viikon treenit on mennyt aikas penkin alle. Koko ajan taso laskenut. Nyt ehkä parempi olla liikaa hinkkaamatta liikkeitä, koska Tyson kuitenkin osaa ne, mutta ei vain jaksa/pysty keskittymään.

Hienosti Tyson jaksoi tehdä samalla innolla loppuun asti kaikki liikkeet vaikka en palkannut kertaakaan välissä (liikkeiden välissä olisi saanut palkata jos olisi halunnut). Eli suurta vahinkoa ei tullut siitä, ettei tehty yhtäkään kokeenomaista treeniä. Jos Tyson malttaisi eikä turhautuisi niin nopeasti, niin liikkeet menisivät varmasti hyvin. Keskittyminen ei ole Tysonin vahvin laji. Mutta ehkä tää toko tekee ihan hyvää sille, kun joutuu oikeasti opettelemaan keskittymään ja kuuntelemaan ym. Minkäs sille voi jos on adhd. Pitää vaan tehdä vähän enemmän töitä kuin rauhallisemman koiran kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti