6. helmikuuta 2011

Viikonloppu oli ja meni

Kumpanakin päivänä oltiin Ruutanassa päivällä. Hyppytreeni meni ihan super hienosti lauantaina. Tyson jaksoi useamman toiston. Alkuun hyppäsi esteen sivuun, mutta siirsin esteen ihan autotalliin kiinni. Tämän jälkeen Tysonin hypättyä "hyökkäsin" esteelle ja stoppasin Tysonin kroppa-avuilla. Tulipahan nopeat stopit! Muutaman palkkasin esteen yli, muutaman kerran siirryin Tysonin sivulle ja ihan viimeinen hyppy tehtiin kokeenomaisesti (ilman liikkuria ja loppupalkalla). Meni hienosti! Jei!! Paljoa ei olla treenattu, mutta kyllä näköjään Tyson osaa kun vain VIITSII keskittyä...

Sitten muut jutut menikin aika lailla päin mäntyä. Liikkeestä seisominen oli kamalaa. Näköjään stop-käsky koki inflaation hyppytreenin jälkeen. Maahanmenot oli hienoja seisomisia. Luoksetulossa karkasi kun sohelsin namien kanssa, toinen menikin sitten paremmin kun en liikutellut käsiäni kauheasti. Seuraaminen oli sitä perus Taikkua. Poikitti joo, mutta seurasi kontaktissa. Tehtiin vasemmalle käännöksiä namilla ohjaten ja viimeisellä kerralla, ilman namilla ohjausta, mutta vielä pienellä avulla, meni tosi hienosti! Paikalla makuu oli jotain ihan hirveetä. Minuutin jaksoi maata, sitten hieno luoksetulo. Toisella kertaa sama juttu. Sitten lyhensin matkan 10 askeleeseen, kävi palkkaan minuutin kohdalla ja toisen minuutin oli 20 askeleen päässä.

Tänään aloitettiin taas hypyllä. Kaksi ekaa tosi hienoja, jes! Sitten kolmas menikin jo ihan penkin alle, Tysonin pän yläpuolella näkyi teksti evvk. Epäröi lähdön, kun vihdoin hyppäsi pongasi esteen sivusta jonkun risun palasen, siirtyi esteen sivulle yms.. Kolmas kerta oli tällä kertaa liikaa.

Jäävät taas jotain ihan kamalaa. Luoksetulo hyvä. Seuraamiset Tysonin tasoiset, ei häiriintynyt vaikka ohitettiin isä ihan läheltä (Tyson jäi mun ja isän väliin). Juoksuaskeleet oli vaikeat, intoutui vähän liikaa. Pysähtymiset ok.

Paikalla makuu taas tooooosi vaikea. Äiti seurasi pihalla meidän tekemistä ja joutui pidättelemään naurua, kun Tyson oli kuulemma juuri sen näköinen, etä eiköhän nyt maattu jo ihan tarpeeksi :o) Itsellä suunnilleen nousi savu korvista. Pienet palloleikit väliin. Sain heitettyä narupallon hienosti pensasaidan yli pari metriseen lumihankeen. Sieltä sitten porukalla etsittiin palloa. Hienosti oli narupallo lentänyt vaakatasossa lumihankeen, kun hetken etsinnän jälkeen löysin jäljen mikä muistutti ihan narupalloa. Reikä ja siitä lähti ohut viiva sivulle. Ei tarvinnut odottaa lumen sulamiseen asti!

Lopuksi vielä kerran hyppy. Taisi onnistua (iski black out enkä muista enää koko hyppyä), koska tehtiin vain kerran ja lopetettiin siihen.

Varmasti on motivoinnista kiinni, mutta olen kyllä tullut siihen tulokseen, että Tysonin mielialat vaihtelevat ihan miten sattuu. Toby tekee yleensä aina samalla innolla, Tysonilla taas on selkeästi ne hyvät ja huonot päivät. Ja näitä ei tiedä etukäteen. Tyson on ihan samanlainen aina ennen treeniä, esim. hyvä esimerkki oli tämä la-su hyppytreeni. Lauantaina teki useamman toiston todella hienosti, itse palkkasin hyvin ja kehuin oikein kunnolla. Ihan samanlainen treeni tänään, niin kaksi toistoa riitti, kolmas oli liikaa.

Eli periaatteessa meidän kokeetkin voi mennä oikeasti tosi hyvin, jos Tysonilla on sellainen päivä että se jaksaa kuunnella ja yrittää. Mutta jos ollaan puupäitä ja tehdään vähän mitä huvittaa, niin sitten mennään metsään ja rytinällä. Nyt kun miettii, niin Tyson muistuttaa kyllä paljon mua itseäni. Välillä ollaan into pinkeänä jostain asiasta ja seuraavana päivänä ei voisi vähempää kiinnostaa. Ailahtelevainen luonne :o)

Ehkä mä oon oppinut treenaamaan Tysonin kanssa sitten kun se täyttää 6v. Vielä on paljon opittavaa tuon hömpän ajatuksen kulusta. Ei ole mikään yksinkertainen ja helppo tapaus. Paljon omaa tahtoa ja itsepäisyyttä löytyy tuosta jätkänpätkästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti