12. helmikuuta 2011

Mahdollisesti jotain toivoa

Tänään uudelleen Ruutanassa. Pakkasta oli edelleen saman verran ja takkikin unohtui kotiin, mutta yritettiin silti. Sisällä omaa takkia pukiessa päälle sanoin ääneen, että pitää muistaa vähän viritellä Tysonia, jotain pientä hömppää tehdä. No joo, se unohtui sitten matkalla ulos (ehkä sellaiset 15 askelta).. Höpöttelin muuta ulkona ja hain hyppyesteen etupihalle. Siitä sitten suoraan vain toimintaan. Voitte varmaan arvata miten kävi. Otettiin kaikki liikkeet läpi kerran ja nämä meni aikas penkin alle. Tehtiin liikkeet uudelleen ja tämä toinen kerta oli todella paljon parempi. Eli siis se hemmetin virittely pitää huomenna muistaa!

Äiti käskytti jälleen ja hypyllä aloitettiin. Tyson alkoi karkaamaan "käsky"-sanasta, joten toistettiin "käsky" "valmis" keskustelua muutamaan kertaan ennen "yli"-käskyä. Tämä selkeästi auttoi, ainakin tällä kertaa :o) Lähti joka kerta hyvin hyppyyn, vaikka tehtiinkin muutama toisto. Hypyn jälkeen siirtyi taas esteen sivulle. Otin taas käyttöön reilun kroppa-avun ja palkkasin esteen yli. Tämä auttoi ja sen jälkeen hypyt menikin hienosti. Hyppyä otettiin kahteen kertaan, ekana ja vikana liikkeenä. Ekat meni huonommin, mutta viimeisenä otetut hypyt oli jo tosi hienoja.

Liikkeestä seisominen sujui aikas kivasti. Tästä en muista kunnolla ekaa kierrosta, mutta toinen oli tosi hyvä. Maahanmenoissa sama homma, toisella kierroksella mentiin ekasta käskystä maahan (kylläkin hieman viiveellä) vaikka varpaita palelikin. Maahanmenot tökki pahasti ulkona, mutta Tyson alkoi kyllä olemaan aika kylmissään kun lopetettiin treeni.

Luoksetulossa lähti perään. Palasin kerran palkkaamaan ja sen jälkeen tehtiin normi luoksetulo. Toisella kierroksella meinasin tehdä saman, mutta äiti ehdotti, että kokeile tehdä kokeenomaisesti. Tyson pysyi kiltisti paikoillaan ja tuli vauhdilla sivulle. Vähän sivulle tuloissa olisi petrattavaa. Huomenna pitää ennen möllikoetta ottaa muutama paikalla istumis -harjoitus eikä ollenkaan luoksetuloa.

Seuraamiset sujui hienosti. Tämä otettiinkin kokonaan toiseksi viimeisenä juttuja, ei siis ekassa treeniosassa tehty ollenkaan seuraamista. Hienoa seuraamista koko ajan. Pysyi kontaktissa, alussa edisti parin askeleen verran, mutta palasi oikealle paikalle nopeasti. Hienot pysähtymiset, juoksuosuus ei mennyt riehumiseksi ja käännökset oli hyviä. Jei!

Paikalla makuu otettiin jossain välissä. Taas alkuvaikeuksia, maassa ei ollut kiva olla. Lyhyellä matkalla hetki, sitten palkka, hieman pitemmäksi välimatka, palkka ja nyt n. 20 askeleen päähän ja tässä reilu minuutti. Yhteensä pysyi kyllä maassa kaksi minuuttia, mutta kahdella palkkauksella.

Kotona tehtiin ennen iltaruokaa taas namin heittelyä ja takaisin tullessa stop/down -treeniä. Tysonilla oli hauskaa! Tää on kiva leikki. Loppuun paikalla makuu. TV oli kovalla (tuli Putous) ja Juhis käveli kerran meidän ohi keittiöön ja jäi odottamaan nurkan taakse siihen asti että lopetetaan. Välillä kurkki nurkan takaa Tysoniin päin, mutta tämä ei näyttänyt haittaavan Taikkua. Alku oli tässäkin hankala, lähti omin luvin paikalla makuusta muutaman sekunnin jälkeen varmaan pariinkin kertaan. Aina palautin sen takaisin paikoilleen sanomatta muuta kuin käskyn. Kolmannella kerralla kävin palkkaamassa n. 15 sekunnin kohdalla, odotutin varmaan reilun puoli minuuttia, palkka ja tämän jälkeen n. 2min odotusta.

Jotenkin niin jännä, että Tyson tarvii aika paljon sellaista virittelyä, aivojen herättelyä, herkistämistä, tuntumalle ottoa jne. Kun tää on saatu kuntoon, niin käsissä on iiiihan eri koira. Mutta paljon se oikeasti vaatii sitä alkusettiä.Kokeileeko Tyson kuinka tosissani olen. Kun huomaa, että vaadin samaa vaikka hamaan loppuun asti, niin myöntyy ja alkaa tehdä yhteistyötä. Vaikea tapaus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti