28. marraskuuta 2009

Hankintalistalle musta, haukkuva pomeranian

Saatiin Tyson haukkumaan tokotreenien jälkeen, kun paikalle tuli seuraavan ryhmän musta pomeranian, joka haukkui meidän vieressä ja Tyson aloitti jodlauksensa. Hienoja haukkuja sieltä lopulta tuli. Kyllä se näköjään osaa haukkua, kun tarpeeksi turhautuu. En vain tiedä uskaltaako noissa tilanteissa antaa sen haukkua, ettei sitten aina piippaile ja pidä muita ääniä koiria nähdessään. Joku tässä pomeraniassa oli hienoa, koska kukaan muu koira ei ole koskaan saanut Tysonia noin liekkeihin :D Noo, ehkä me etsitään se haukku jollakin muulla tavalla.

Oltiin pitkästä aikaa tokotreeneissä. Kaksi kertaa jäi väliin muiden menoja takia ja oli oikeasti tosi kivaa olla nyt treeneissä. Kyllä Tyson piippasi ja oli kiinnostunut muista koirista ja hajuista, mutta ei mitenkään erityisen paljon tai rasittavalla tavalla. Onnistuttiin hyvin kaikissa liikkeissäkin ja Tyson jaksoi panostaa osaamiseensa ihan treenien loppuun astikin.

Aloitettiin luoksepäästävyydellä, jossa Tyson istui kiltisti paikoillaan. Jatkettiin paikalla makuuseen, jossa välimatkana oli nyt reippaat 10 askelta. Tosi hyvä alkupuoli (paikalla makuu kesti minuutin tietääkseni), ei mitään ääniä ja kävin palkkaamassa. Loppua kohden alkoi ääntely, kun muut koirat ja niiden ohjaajat liikkuivat ihan siinä Tysonin lähellä. Pysyi kyllä maassa ja palkkasin vasta hiljaisuudesta. Heti kun saadaan meidän Bliw-saippuapullo tyhjäksi, niin rupean sitä käyttämään treeneissä. Vettä naamaan vähän kovemmalla paineella (suihkepullo ei toimi Tysonilla).

Hyppyäkin otettiin ja tänään se suijui jo paaaaljon paremmin, vaikka ei ollakaan tässä välillä treenattu sitä yhtään (hyppyeste Ruutanassa ja käydään siellä aina pimeän aikaan, niin jäänyt treenaamatta). Aika läheltä estettä lähetys, jotta Tyson ei saa liikaa vauhtia hyppyyn, ja nami esteen toisella puolella noin puolen metrin päässä. Tarvitsisi sekin siirtää ihan esteen taakse, lähes kiinni esteeseen, niin nopeutuisi kääntyminen. Hyvä pointti tajuta näin treenien jälkeen. Kuitenkin saatiin onnistuneita suorituksia, pari kertaa Tyson haisteli esteen lähistöä namin jälkeen, mutta stoppasi hyvin käskystä. Vielä en siirtynyt esteen taakse, koska paikalla seisominen ei ole vielä niin varma.

Seuraamisen käännöksiä (oikea ja vasen) otettiin myös. Liikkeessä en ole vielä käännöksiä ottanut, koska seuraaminen ei itsessään suju vielä niin hyvin. Paikalla ollaan otettu käännöksiä ja tänään treeneissä otettiin sitten askel-käännös-askel käännöksiä. Ne sujuikin aikas kivasti. Pitää vaan taas muistella ilman koiraa, että mites ne käännökset tehtiinkään. Näitä voisi alkaa ottamaan myös kotona.

Loppuun kontaktikävelyä pujotellen toisten ympäri. Ei ongelmaa, Tyson kulki hyvin mukana ilman käskyä ja omaa vuoroa odotellessa pysyi hyvin sivulla joko maassa tai istumassa, kumpaa nyt vaadinkaan siltä aina sillä hetkellä.

Itsekseen treenien ajan tehtiin vähän kaikenlaista odotellessa omaa vuoroa. Seuraamista ympyrällä (vasemmalle), paikalla makuuta, näyttelyseisontaa ja juoksemista. Ravi onnistui aikas hyvin, jopa silloin kun juostiin toisia koiria kohti. Voi johtua siitä, että alla oli kuitenkin tokotreeniä ja paljon kontaktiharjoituksia, niin Tysonkin oli kuuliaisempi. Täytyy varmaan näyttelyssä ennen kehää tehdä pieni tokotreeni, jos vaikka olisi korvat tallella eikä oltaisi niin kiinnostuneita toisia koiria kohtaan. Tarvitsisi vahvistaa ravi-käskyäkin enemmän. Näyttelyissä ei suosita kontaktissa juoksemista, mutta Tysonin tapauksessa annan sen juosta juuri niin kuin katson parhaaksi, sillä pointti on nyt opetella olemaan välittämättä edellä juoksevista koirista. Yksinään se juoksee hienosti, joten panostetaan sitten enemmän siihen yksittäisarvosteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti