26. marraskuuta 2009

Kotitokoa

Tällä viikolla ollaan tehty hieman kotitokoa. Sivulle tuloja ja kääntymisiä, sukan nostoa, kapulan pitoa ja jonkin näköistä noutoa. Sivulle tuloissa tarjoaa aika hyvin itse oikeaa paikkaa, mutta hetken päästä saattaa tulla totaalinen black out ja unohdetaan koko sivulle tulo. Teenköhän liian monta toistoa, eli johtuisiko siitä? Hetken päästä taas tullaa hienosti sivulle, kun kerran annettiin apuja. Mysteeri. En kylläkään ole laskenut toistojen määrää, vaan tehnyt muutaman kerran niin, että on onnistunut ja siihen sitten jätetty. Oikealle kääntymiset osataan jo aika hyvin ilman namiapua, mutta vasemmalle käännytään paremmin, kun hieman namilla auttaa. Hieno takapään pyöräytys tulee. Kyllä se tästä pikku hiljaa. Parvekkeella olisi enemmän tilaa treenata, mutta muistan sen vasta jälkeenpäin.. Noutokapulaa ei vielä kauaa jakseta pitää. 5 sekuntia oli nytkin ihan maksimi ja siihenkin päästiin pikku hiljaa aikaa pidentämällä. Ei ole vielä malttia tähän hommaan. Tysonin kanssa en ole pitoa treenannut pakottamalla, eli pitämällä kuonosta kiinni. Toby oppi sillä tyylillä aikas hyvin kapulan pidon, mutta Tyson ei kestä minkäänlaista pakottamista. Laittaa varmasti hanttiin ja kunnolla, jos sitä yrittää johonkin asiaan pakottaa. Loppuun vielä heitin vähän matkan päähän kapulan ja Tyson sai hakea sen. Naksautin, kun kääntyi mua kohti tulemaan.

Sukan nostoa ollaan treenattu ihan jälkiesineiden ilmaisua ajatellen. Nopeasti tajusi noston, vaikka alkuun kriteerinä oli pelkkä sukkaan katsominen ja myöhemmin koskeminen. Nostaa sen, mutta ei tarjoa sitä mulle. Käteen asti olen sen silti saanut ja jatkossa teen tiukan linjan siinä, että jos sukka (tai mikä tahansa muu esine) putoaa ennen kuin saan sen käteen, niin se kuuluu nostaa uudelleen. Toby osasi tämän homman jo ihan pikku pentuna, kun tarjosi leluja leikkiin, mutta Tysonhan ei ole koskaan tarjonnut mitään. Pitää enemmin kaikki itsellään. 

Yritin alkuviikosta saada Tysonin haukkumaankin. Siskoni ja Juhiksen kaveri ovat ainoat jotka ovat saaneet Tysonin haukkumaan turhautumisen kautta. Ja silloinkin Tysonille on vinguttu/uikutettu. Kokeilin myös lelulla härnätä, mutta sillä en saanut minkäänlaista ääntä aikaiseksi. Joten aloin itse pitämään ääntä ja tuloksena oli hepulin saanut koira joka vinkui, mourusi, ulvoi jne.. Mutta kyllä kuulin kaksi haukahdusta. Varmaan kokeilen vielä muutaman kerran saadaanko mitään aikaiseksi ja sitten jätetään asia hautumaan ja harkitaan rullakoiraksi ryhtymistä. Keskiviikkona oltiin Ruutanassa ja kun siellä yritin uudelleen haukuttaa Tysonia, niin sain partiskuorolta niin hienot haukut että ihan harmitti. Tyson oli ihan hiljaa vieressä... Partiksesta saisi todella hyvän haukkuvan hakukoiran, harmi vain ettei tottikseen ja paukkuihin riitä rahkeet.

Ensi viikon tiistaina (1.12.) on pienryhmän kokoontuminen ilman koiria. Sen jälkeen tietää sitten enemmän tulevista treeneistä. Palaverin jälkeen suunnistetaan suoraan Sääksjärvelle Lemmikkipalvelu Koiranpäiviä pikkujouluihin Canis-hallille. Siellä on ohjelmassa kai jonkin verran tokoilua ja pientä kisailua ja ihan yleistä olemistakin glögin kera. Varmaan otetaan molemmat koirat mukaan, mutta Toby varmaan vain hengailee, jos kestää olla hallissa sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti