11. heinäkuuta 2010

Australianpaimenkoirien erikoisnäyttely

Lauantain hellepäivä vietettiin Espoossa aussie-erkkarissa. Reissuun ei mennyt yhteensä kuin vaivaiset 14h.. Onneksi raahattiin teltta mukana, niin saatiin lojua varjossa koko päivä. Tai kyllä olen näköjään auringossakin käynyt punaisista rajoista päätellen.

Tuomarina toimi Gail Karamalegos (Callisto aussiet) USA:sta. Sanoin jo ennen näyttelyn alkua, että ERI on lottovoitto ja arvostelua seuratessa mielipide vahvistui ennestään. Meinasi jalat pettää alta, kun sain vaaleanpunaisen nauhan käteen ja lopulta sijoituttiin luokan ensimmäisiksi. Tyson pääsi myös paras pää ja parhaat liikkeet kilpailuun, joten kyllä äiskä oli pojastaan ylpeä. Paras uros luokassa Tysonin ilmeestä näki, että ei voisi vähempää kiinnostaa koko touhu. Raviaskeleet oli kovan työn alla. Vielä kun tuomari jatkuvasti sai hokea meille "slowly" kun piti ravata. Teki mieli antaa koiran hihna hänelle käteen ja sanoa, että yritäpä itse saada menevä koira ravaamaan hitaammin. Hirttomeiningillä suunnilleen juostiin, mutta kuulemma Tyson piti ravin hyvänä vaikka vauhtia joutuikin himmaamaan.

Arvostelu: Very nice head. Thighset ears. Beautiful colour. Excellent topline & neck. Very clean movement over all. Full dentition & scissor bite.



Vaikka PU-luokassa Tyson yritti kaikin tavoin sabotoida esiintymistä, niin päästiin hienosti PU3 sijalle kera vara-sertin. Äiskä oli taas kuin puulla päähän lyöty, yhtä hymyä kehästä poistuessa. Meidän Taiska erkkarin kolmanneksi paras uros! Wow! Harvemmin sitä tulee hypittyä riemusta vara-sertin saatuaan, mutta kyllä tällä kertaa tuntui niin hienolta.




Nartuissa pyörähdin pari kertaa kehässä. Junnuluokassa "Runon" (Saussurea Social Butterfly) kanssa saaden H:n ja avoimessa luokassa "Novan" (Hazelmoor Qastanja) saaden EH:n. Tuntui kyllä oudolta pitää narttua hihnassa. Kun on tottunut poikiin, niin tyttö tuntui niin hentoiselta ja pieneltä, että pelkäsin rikkovani. Oli kyllä helppoa mennä kehässä tuollaisten keijukaisten kanssa. Karu paluu maanpinnalle, kun mentiin Tysonin kanssa uudelleen kehään paras pää ja liikkeet -kisoihin. Ei ollut keiju käsissä..

 "Runo" Saussurea Social Butterfly JUN H

"Nova" Hazelmoor Qastanja AVO EH

Tysonin isä "Milo" Hazelmoor Kilkenny Kidd VAL ERI/3


Onneksi viikolla tuli ilmoitus, että tämänpäiväinen (su 11.7.) Mansen murre on peruttu vähäisen osanottajamäärän takia. Ei olisi kyllä mehut riittänyt toiseen hellepäivään koiratapahtumassa. Sinänsä harmi, että ajankohta juoksukisoille oli huono ajatellen keskikesän ilmaa ja ihmisten lomia. Nyt pitää odottaa ensi kesään uusia juoksukisoja. Tänään ei jaksanut muuta kuin pitää uintipäivän ja Tyson tekikin taas kunnon lenkkiä pelastusliivit päällä, ettei tarvitse käyttää kaikkia voimia pinnalla pysymiseen.

1 kommentti: