3. heinäkuuta 2010

Pori KV

1,5 tunnin yöunilla lähdettiin Poriin kärventämään ihoa. Onneksi rannikolla tuulee, muuten olisi ollut todella tuskainen olo. Ei kylläkään saa valittaa hienoa ilmaa, lyhyt ilo tämä Suomen kesä.

Aussiet tuomaroi Elena Ruskovaara. Karvaansa pudottavalta Tysonilta en odottanut oikeastaan mitään, eri:n jos saa niin on tosi hieno juttu. Taikku kuitenkin näytti mistä "pienet" pojat on tehty. Tuloksena NUO ERI/1 PU2 VARA-SERT VARA-CACIB. Vaikka varasijoille jäätiinkin, niin tulos on silti hieno ja siihen ollaan enemmän kuin tyytyväisiä.

Arvostelu: Erittäin maskuliininen, kookas, hyvärunkoinen, sopivaluustoinen nuori uros. Tyypikäs ylälinja. Ilmeikäs, mallikas pää. Hyvät silmät ja korvat. Sopivat kulmat. Lanne voisi olla tiiviimpi. Terve, vahva askellus ja erinomainen käytös.

Vaikuttiko kuuma ilma vai mikä Tysoniin iski, kun se asettui itse oikein seisomaan ja pysyi aivan paikoillaan steppaamatta. Tuomarikin saa katsoa koko purukaluston rauhassa eikä silloinkaan liikutti milliäkään suuntaan tai toiseen. Ravatessa hihnan pää ei tuntunut samalta, joten veikkaan kuuman ilman hieman rauhoittaneen menoa. Kiva välillä näinkin päin.

PU-kehän jälkeen tuomari tuli vielä kommentoimaan, että Tyson on pitkäselkäinen ja selkä saa vielä tiivistyä. Sivuliike on tosi hieno ja kun selkä vahvistuu, niin kokonaisuus on lupaava. Ai että äiskä oli ylpeä karvakakarasta! :o)







Täytyisikin punnita Tyson joku päivä. Me emme omista vaakaa, joten pitää punnita muualla. Korkeutta on kotimittauksella sellaiset pauttiarallaa 55-56cm (tänään mittasin 55,5cm). Kai se sitten on kookas. Varsinainen laiva pitkällä selällään.

Kotiin päästyä vedettiinkin piiitkät päikkärit. Jostain kumman syystä poppoota hieman väsytti. Toby on vielä Ruutanassa viikonloppuhoidossa. Huomenna pitäisi repäistä ja mennä matto pyykille. Jospa sitä uskaltaisi itsekin uimaan samalla reissulla.

Ensi viikonloppuna olisi vielä erkkari ja sen jälkeen katsellaankin mihin vielä mennään näytille. Riippuu hieman tuosta turkin putoamisesta. Suoraan sanottuna ottaa taas päähän, kun elo-syyskuussa olisi kaksi ryhmänäyttelyä lähistöllä (Nokia ja Tampere) ja taas kerran Tyson pudottaa karvaa juuri ennen niitä. Viime vuonna oli sama. Pudottais talvella! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti