15. toukokuuta 2011

2 x agility

Ei ole löytynyt jaksamista kirjoittaa blogiin agitreeneistä, kun tunnen itseni ja tiedän että tekstiä tulee niin pirusti. Jos nyt yrittäisi olla vähäsanainen ja vain yleisesti kertoa parista treenikerrasta.

Viikko sitten Nooralla ja Tysonilla oli vaikeuksia. Taikku menee eteenpäin kuin höyryjuna eikä käänny helposti ja Noora reväytti reitensä heti treenien alussa ekalla radan pätkällä. Tämä ehkä selventää parhaiten treenien kulkua. Hammasta purren Noora veti treenit läpi (tiedän tunteen, revähtänyt jalka on oikeasti tosi kipeä). Vaikeaa oli takaaleikkaus putkelle. Ei vain onnistunut ja Tysonkin laittoi ranttaliksi ja hyppi putken yli yms. Käännökset oli myös vaikeita ja paljon piti palkata kahden esteen välillä, että Tyson hakeutuisi käteen.

Tämän viikon agi sujuikin paaaaljon paremmin. Pari pätkää piti mennä ja niissä taas hinkattiin käännöksiä. Noora teki heti ekalla radalla (mikä oli paras rata tähän treeniin, mutta ajassa ehkä hieman häviäisi) takaaleikkauksen putkelle ja se meni niin nappiin. Taikku sinkosi putkeen niin hienosti ettei uskoisi viime treeneissä tämän olleen ongelmallinen. Vaikka rata olikin puhdas, niin ajassa tosiaan tulisi miinusta, koska käännökset eivät olleet tarpeeksi tiukat. Jatkossa pitää muistaa jokaisesta käännöksestä palkata alkuun, koska Tyson vaatii vielä muistuttelua. Parin palkkauksen jälkeen on homma alkanut luistamaan, joten eiköhän se tästä. Höyryjuna puskuttaa täysillä eteenpäin, niin lihaksia pitää muistutella käännöksistä, että menisi sinne selkärankaan asti että aina tehdään näin.

Tässä treenissä tehtiin myös niistoa, mikä nopeasti neuvottiin edellisten treenien lopussa. Sanoin Nooralle, että käytä käskyä "kierrä" koska Tyson osaa sen, mutta ei Noora sitä enää radalla muistanut ja ihmetteli, kun koira hyppi aina väärältä puolen estettä :D Sitten kun muisti käskyn, niin kas kummaa, koira kiersi. Tysonilla oli taas vauhti päällä, joten välillä ei auttanut mitkään käskyt tai muut väännöt ja käännöt, Taikku meni mistä huvitti. Noora on tässä kohtaa oppinut hyvin lukemaan Tysonia ja tietää, milloin pitää laittaa koira maihin ja odottaa rauhoittumista. Ei tarvitse kauaakaan maassa maata, kun vieteri on löystynyt ja kyetään taas keskittymään.

Uutena juttuna oli keinu radalla. Aiemmin ei ole ollut kontaktiesteitä rataharjoituksissa. Keinulle mentiin pöydältä (millä Tyson odotti hienosti maaten). Alkuun oli vähän turhan paljon vauhtia ja jarrutus unohtui. Pari hinkkaustreeniä pelkällä keinulla ja sitten uusiksi pöydältä siirtyminen. Ei ongelmaa enää. Itsekseen Noora teki Taikun kanssa ainakin puomia (en muista enää tekikö A:takin). Niin hienot kontaktit ja malttaa olla paikoillaan "ota" käskyllä. Noora voi mennä jo muutaman metrin päähän ja Taikku pysyy paikoillaan niin kauan että vapautetaan. Jei! Kontakteja ei ole loppujen lopuksia paljoakaan treenattu, joten ihan huima kehitys tässäkin.

Tunnin lopuksi kouluttaja katsoi Tysonin keppiongelmaa. Liikaa tehty eikä tarpeeksi tsemppaava palkka, joten Tysonin mielestä kepit oli ihan plääh. Ohjeeksi tuli palata reilusti taaksepäin, auttaa pienillä käsiavuilla ja tehdä kepeistä super kivat. Lelupalkka loppuun ja ihan mega kekkerit. Tarttis nyt hommata omat kepit, että niitä pystyisi harjoittelemaan enemmän, mutta lyhyen aikaa / kerta.

Tällä kertaa Tyson ei kertaakaan yrittänyt napata kädestä. Viimeksi vähän yritti, mutta jätti kesken, ja tällä kertaa ei yrittänyt kertaakaan. Kertaopetus siis auttoi tähän ikävään ongelmaan todella hyvin. Vaikka epäonnistumisia tuli, niin Tysonilla ei kilahtanut päässä vaan se vain into pinkeänä hyppeli sitten itsekseen muutaman esteen ja jäi odottamaan käskystä, kun Noora kuivaharjoitteli omia liikkeitään. Myös tässä odottamisessa on tullut suurta edistymistä. Oli asento mikä tahansa kun sanotaan "odota", niin niille sijoille jää ja Noora voi heilutella käsiään miten sattuu ja harjoitella ohjausta ilman koiraa. Ensimmäisillä kerroilla, kun Noora vähänkin nosti kättään, niin Tyson sinkosi jo vauhtiin. Nyt poika on oppinut, että kontaktista tulee vapautus ja lähdetään tekemään yhdessä rataa. Hienoa hienoa! Tämä taisi olla eka treenikerta, kun Noora ei ruoskinut itseään. Soon liian tiukka itsensä suhteen! Vähän jänskättää, että uskaltaako Noora koskaan lähteä kisoihin asti, kun on niiiiin tarkka kaiken suhteen. Onneksi koira on nuori, että kerkeävät treenata pitkäänkin ;o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti