5. toukokuuta 2010

Herhau tokoa

Jassoo, ollaan siis viimeksi tasan viikko sitten treenattu. Lahjattomathan ne ovat ketkä treenaa ;o)

Oltiin hyvissä ajoin paikalla, meni noin vartti alkuhöösäämiseen ennen kuin Tyson laittoi maate. Joo, sillä oli taas hirmu tylsää ja sellainen ulvomiskonsertti kuultiin, että meinasi jo heti alkuun palaa käämi. Bliw-pullokaan ei enää ollut niin iso juttu mitä viimeksi. Muisti ehkä 3 sekuntia olla hiljaa, kunnes aloitti uudelleen.

Aloitettiin perusasentotreenillä eli käännyttiin paikoillaan 90 astetta, ensin oikealle ja kun se sujui hyvin, niin sitten vasemmalle. Aikas hienosti Tyson haki sivulle, ihan ilman apuja (osaa näköjään siis perusasennon..). Vasemmalle kääntymiset vaihteli, mutta hyvin löytyi kyllä oikea paikka.

Seuraavaksi tehtiin jonkin aikaa omatoimisesti vähän kaikenlaista. Mimmu-kouluttajan kanssa mietittiin meidän seuraamista ja päädyttiin samoille linjoille, että palataan takas perusteisiin, eli askel-seuraamista. Välillä namipalkkaa ja välillä lelu. Ei hetsata, vaan rauhallisin mielin otetaan se yksi askel ja vasta siitä sitten lelu. Tätä tehtiin itsenäisesti, ensin pelkkää kontaktia, sitten askel ja taidettiin me ottaa parikin askelta. Kontakti pysyi ja Tyson oli ihan hyvillä mielin (ei evvk-ilmettä). Nyt voisi tehdä tätä ihan säännöllisesti, kun kotona mahtuu hyvin tekemään paria askelta. Pikku hiljaa edetään ja katsotaan auttaisiko tämä meidän seuraamisongelmaan.

Itsenäisesti tehtiin muutama liikkeestä seisominen. Nyt muistin lopettaa ajoissa kun sujui hienosti. Hyvät stopit oli.

Ryhmässä tehtiin kontaktipujottelua ja Tyson kulki hyvin mukana seuraten minua, ei namia (vasen käsi oli tyhjä). Muiden kiertäessä pysyi hyvin paikoillaan, kerran käänsi kutakin koiraa kohden päätään, mutta haki kontaktin uudelleen nopeasti. Parin viimeisen koirakon kiertäessä Tyson oli maassa ja pysyi siellä hyvin.

Loppuun seuraamisen käännöksiä neliössä. Meikäläinen ei tee itse kulmia kunnolla, joten ensin pitää Idan kuivaharjoitella kulmat ennen kuin ottaa koiran mukaan. On reilumpaa Tysonia kohtaan tehdä kulmat niin, että sillä on oikeasti mahdollisuus pysyä mukana. Siispä emme tehneet pahemmin kulmatreeniä tänään.

Paljon olisi taas mietittävää seuraavien treenien suhteen. Jätämme suosiolla BH-kurssin ja Tamskin alo-avo kurssin kokonaan pois ohjelmistosta. Alo-avosta ei oo meille yhtikäs mittään hyötyä ja BH-kurssille ei olla päästy kuin kerran töiden ja muiden menojen takia, ja kurssi on jo loppumaisillaan. Joten koitetaan nyt paneutua näihin ongelmakohtiin, vahvistaa perusteita, palata askelia taaksepäin ja tosissaan miettiä mitä nyt tehdään. Herhaun alossa käydään ja PPK:n tottistreeneissä (plus maastotreenit), muuten hinkataan itsenäisesti liikkeitä kuosiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti