18. toukokuuta 2010

Näyttelykiertue

Viikonloppu meni helteisissä tunnelmissa kahdessa eri koiranäyttelyssä. Lauantaina pyörähdettiin Mynämäellä ERIn arvoisesti luokkavoittoon, mutta ei sijoituttu paras uros -luokassa. Tuomarina toimi Suncica Lazic Serbiasta. Nähtiin myös pitkästä aikaa Eijaa ja Lucaa (Hazelmoor Roy Ramses), heitä on aina mukava nähdä :o)

Arvostelu: Proportional male. Typical head. Scissor bite. Ears could be a little better set on the head. Excellent topline & tail position. Deep chest. Good substance. Strong bones. A little french position. Correct angulation. Free movement. Excellent temperament. Coat: good colour & quality.


Sunnuntaina suunnattiin nokka kohti Raumaa, jossa aussiet tuomari Päivi Eerola. Tyson esitti parhaita puoliaan ja tuloksena ERI/1 PU1 SERT ja lopulta ROP. Ensimmäinen serti meidän poijjaalle. Pu-luokassa jalat tutisivat ja kaarteissa juostiin sivuluisulla. Ryhmäkehäänkin jäätiin, että päästäisiin juoksemaan sitä vauhtia minkä Tyson parhaiten osaa, eli täysillä. Nyt oli tilaa eikä tarvinnut himmailla koiran vauhtia. Vielä kun handleri kykenisi juoksemaan yhtä lujaa.. Meidän vanhat tutut "kilpakumppanit" Erika ja Soolo (Easy Nice´n´Wise) sijoittuivat pu3 ja Soolo oli myös ROP-junnu. Onnittelut!

Arvostelu: Vankka, tasapainoisesti rakentunut. Selvä sukupuolileima. Miellyttävä ilmeinen urosmainen pää. Sopiva raajakorkeus. Vankka luusto. Tehokkaat, vaivattomat, yhdensuuntaiset liikkeet. Väri voisi olla tasaisempi. Karvapeite ei parhaassa kunnossa. Miellyttävä käytös. Esitetään edukseen.

 


Meidän matkassa oli molempina päivinä mukana kaverini Paula sekä kääpiövillakoira Ringo. Lauantain tuloksena EH/1 ja sunnuntaina ERI/2 PU3. Kiitos Paulalle ja Ringolle seurasta! Päivät hieman venyivät, mutta hyvin jaksettiin loppuun asti. Kotimatkat meni nopeasti unta kaaliin vetäessä..


Ensi viikonloppuna sitten paimennustaipumustestiin Somerolle. Seuraavat näyttelyt kesäkuussa.

5 kommenttia:

  1. Onnea sertipojalle! Rauman näyttely oli siis aikas kiva eiks vaan terkuin Heidi ja pojat Kangasalta

    VastaaPoista
  2. Onnea vielä tätäkin kautta.Olin niin utelias että menin katsomaan tuloksia Raumalta netin kautta ja siellähän se Tyson komeili ROPPINA niin että silmille hyppäs. Yes! Onnea jatkossakin ja sertit kasaan.Toivottavasti Tyson paimentaa Somerolla muutakin kuin lampaanpapanoita. Luca teki sitä välillä ja totesin että se laji ei ole meitä varten.

    VastaaPoista
  3. Onnea Taiskalle vielä tätäkin kautta! :D Niinkuin jo Raumalla puhuttiin, Päivin arvio koirasta on se johon kannattaa luottaa. Muut voi sanoa mitä vaan, mutta Päivi on Suomen aussieguru ja jos Päivi sanoo, että koira on hyvä, niin se on hyvä. :P

    Tommoisen vauhtiveikon kanssa on aina kiva mennä ryhmäkehään. Oon huomannut sen Nemon kanssa. :P Siellä pääsee revitteleen oikein kunnolla. :) Tsemppiä paimennustaippareihin!

    VastaaPoista
  4. Onnea sertistä! Mahtavaa, Ida ja Tyson! t. minttu & Rommi

    VastaaPoista
  5. Onnea hienosti menneestä näyttelyreissusta! :)

    VastaaPoista