16. helmikuuta 2010

Tottista Nokialla

Piiitkästä aikaa pienryhmän tottistreeneissä. Kahden viikon sairasloma teki ihan kipeää. Paikalla ei ollut kuin kolme koirakkoa, joten saatiin hyvin treenattua. Häiriötä oli todella paljon, mutta Tyson toimi silti hienosti. Eniten Tysonin keskittymistä häiritsi maton tuoksut. Ääniin ei reagoitu mitenkään. Käskytkin joutui antamaan hieman korkeammalla volyymillä, sillä normi puhe ei kuulunut.

Ohjatussa treenissä tehtiin kahteen kertaan täyskäännöstä. Olen yrittänyt Tysonin kanssa täyskäännöstä niin, että se kääntyisi sivulla itsensä ympäri. Joo´o kyllä se kääntyy kun namilla ohjaa, mutta rupesin silti miettimään, jos kierrättäisinkin sen takaa. Tänään siis harjoiteltiin sitä. Alkuun namilla, oli kuin hidastetusta filmistä oma meno.. Naurettiin sille makeasti, oli jotenkin niin taiteellista se liikkuminen. Harmi kun en koskaan ole harkinnut balleriinan uraa. Toisessa osiossa kokeiltiin sama lelulla ja ai että se meni mukavasti. En leikityttänyt lelulla kuin ihan pienen hetken ja heti irti. Aloitettiin (sekä namilla että lelulla) niin, että Tyson tuli sivulle ja käännyin itse selkä siihen päin. Eli Tysonin tarvitsi tulla mun selän takaa sivulle (käännöksen loppuosa). Kun tämä alkoi sujumaan käännyin itse lisää niin että oma nenä osoitti Tysonin selän taakse. Tällä tyylillä jatketaan kotitreenejä. Tehtiin myös liikkeessä samaa käännöstä. Pitäisi vaan itse muistaa ottaa vain muutama askel ja muistaa antaa se seuraa-käsky.. Ihan pikku juttuja vaan, nii´in.

Tysonin ja Ässä-cockerin treenatessa Rilla-mali lainasi meidän häkkiä ja me teimme Ässän treenatessa paikalla makuuta A-esteen takana ettei häirittäisi liikaa Ässää. Paikalla makuu kesti useamman minuutin. Lähes koko sen ajan mitä Ässä treenasi. Palkkasin tiheään tahtiin, olin välillä lähellä ja välillä kentän toisella sivulla, kävelin ympäriinsä, kävin A-esteen takana ja odotinkin hetken siellä. Molemmilla kerroilla (jokainen koirakko treenasi kahteen kertaan) aluksi Tyson piippasi, palkkasin vain hiljaisuudesta. Loppua kohden alkoi hiljenemään ja kun oltiin oltu hetki ihan hiljaa ja maattu rauhassa niin vapautin.

Kerettiin vielä paikalla makuun jälkeen hieman muistelemaan liikkeestä istumista. Tyson tarjosi seisomista (treenattiin sitä sunnuntaina), sillä on liian hyvä muisti! :o) Pienellä avustuksella tajusi, että nyt istutaan. Huomaa myös, että istumista ollaan otettu vielä aika vähän ja olen vapauttanut oikeastaan heti kun on istahtanut (klikannut), joten ei vielä malta/osaa istua kauaa paikoillaan. Eli seuraavaksi siis istumiseen aikaa.

Tosi hyvä fiilis treenaamisesta. Olen moneen kertaan sanonut, että nyt kolmen kuukauden aikana mitä ollaan pienryhmässä treenattu, ollaan menty harppaus eteenpäin etenemisessä. Parasta opetusta saatu (iso kiitos Tuulalle!) ja motivaatio on pysynyt hyvänä, koska totaalisia epäonnistumisia ja liikkeiden jankuttamisia ei ole tapahtunut. Neuvot ovat sopineet meille todella hyvin ja sen näkee meidän työskentelystä. Nyt voi oikeasti sanoa, että BH-koe ja tottelevaisuuskokeen alokasluokka on ihan realistiset tavoitteet tälle vuodelle. Seuraaminen ei tunnu kamalalta pakolta vaan sitä on oikeasti kiva treenata. Jääviin liikkeisiin olen jo uskaltanut ottaa sitä silloin tällöin mukaan, pääasiassa vain maahanmenoon mikä on meillä jo lähes koevalmis. Aivan mahtava fiilis! Mulla ei oikeasti ole koskaan ollut näin hyvä fiilis tottelevaisuuden suhteen. Siinä on aina ollut joku pakko tai joku motivaation puute, mutta nyt sellaisesta ei ole mitään pelkoa. Oikeasti tuo kahden viikon loma tuntui kamalalta. Mutta se taisi tehdä ihan hyvääkin. Olisihan viime viikolla voinut kotona treenata, mutta pidin ihan totaalitaukoa ja nyt ollaan molemmat into pinkeinä. Tysonillakin menee välillä vähän yli ja itsekin innostan sitä jopa liikaa, hiuksen hieno raja siinä että pysytään innokkaina mutta ei vedetä ylikierroksille.

Täytyy ruveta katsomaan kalenterista sopivaa viikonloppua Kokemäen vierailulle, että päästään näyttämään Nooralle meidän alokasluokan liikkeet. Olisipa jo kevät! Ei vaan, vielä on treenattavaa joten pysytellään vielä tässä talvessa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti