3. helmikuuta 2010

Nyt se sitten iski

.. nimittäin kennelyskä. Eilen aamulenkillä Tyson alkoi köhisemään. Ajattelin ensin sen johtuvan hihnassa vedosta, sillä juuri oli mennyt vieras koira ohi ja Tysonilla kierrokset tuhansissa. En sitten jäänyt miettimään sen enempää köhimistä ja kakomista, sillä veti suunnilleen kotiin asti. Päivällä lähdettiin liikenteeseen ja käytin koirat nopeasti pissalla ennen autoon menoa. Tässä kohtaa alkoi hälytyskellot soimaan, mutta en vielä ajatellut pahinta. Kauppa- ja kirpputorireissun jälkeen ajeltiin Ruutanaan hakemaan häkkiä illan treenejä varten. Päästin koirat autosta ja samantien Tyson alkoi yskimään. No niin, kennelyskäähän se on. Onhan sitä ollut liikkeellä nyt tosi paljon. Äkkiä soitto isälle sisälle, että älä vaan päästä Jammua ja Figoa pihalle. Jos jotenkin pystyisi karsimaan yskivien joukkoa, niin yritetään parhaamme mukaan. Tyson ja Toby juoksi pihassa sen aikaa että kävi asioillaan. Tysonista selvästi huomasi, että kunto ei ollut paras mahdollinen, joten laitoin ne takas autoon ja kohta lähdettiinkin kotiin päin. Muuten Tyson ei ole sisällä yskinyt, paitsi silloin kun Juhis tuli töistä ja koirat pitivät kotiintuloseremoniat. Tyson oli kauhean innoissaan Juhiksen tulosta ja raukkaa alkoi heti yskittämään. Mutta peppu keikkui puolelta toiselle silti ja häntä kolisi seiniin, kaappeihin ja oviin.

Illan treeneistä jäätiin tottakai pois ja nyt pidetään luovaa taukoa sen aikaa, että yskä lähtee ja hieman varoaikaa vielä päälle. Suurella todennäköisyydellä Tobykin saa yskän, joten tauko voi pitkittyä senkin takia. En lähde treeneihin tai mihinkään koirajuttuun niin kauan kun meillä yskitään. Ihmisen mukana voi pöpöt kulkeutua.

Eilen ja tänään aamulla tehtiin ennen ruokaa lyhyesti tottista (vähän aivojumppaa Tysonille, kun ei pitkiä lenkkejä ja vapaana kirmaamisia ole hetkeen luvassa). Heitin lattialle neljä narulelua ja niitä sitten pyysin tuomaan itselleni. Viime viikolla aloitettiin tämä harjoittelu ensin yhdellä lelulla, mutta nyt olen sitten viljellyt leluja lattialle, että saa helposti useamman toiston. Välimatkaa lelulla ja minulla ei ole kuin alle metri, joten Tysonin on "helpompi" tuoda ne minulle eikä lähteä kirmaamaan mihinkään. Tämän lisäksi ollaan aloitettu liikkeestä istumistreeni. Tai siis aloitettiin jo viime viikolla ja nyt kahtena aamuna jatkettu harjoituksia. Peruuttamalla tehty pääasiassa, mutta eilen ja tänään kokeilin ihan lopuksi kulkea Tysonin sivulla (ei seuraa-käskyn alla) ja siitä käsky "istu". Hienosti onnistui joka kerta. Kyllä se näköjään osaakin istua. Naksutin on kyllä niin paras väline näihin treeneihin. Tysonilla on aina ollut hyvät jäävät liikkeet, oppinut siis nopeasti ja pysähtyy nopeasti aina vaadittuun asentoon. Erimaata kuin Topsukka. Mutta näillä lyhyillä ja helpoilla kotitottiksilla jatketaan. Mitään kauhean kiihdyttävää ei tehdä, koska silloin alkaa heti yskittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti