7. helmikuuta 2010

Viikonlopun jälkeisiä kuulumisia

Jos ihan varovasti ja hiiren hiljaa sanoo ääneen, että meillä ei enää yskitä, niin yskitäänkö meillä varmasti huomenna? Huonoa karmaa vai mitä se nyt olikaan..

Torstaina tosiaan haettiin yskänlääke, mikä ei ollut mikään pakollinen ostos. Ihan koiran parasta ajatellen päätettiin testata. Jos vaikka yöt olisi rauhallisemmat eikä tarvitsisi koko ajan heräillä tarkistamaan että saako koira henkeä. Ei ole ensimmäinen kennelyskä meillä, aiemmin ollaan annettu ajan kanssa mennä ohi, mutta halusin nyt kokeilla onko yskänlääkkeestä mitään apua. Sen verran taisi olla, että yskä loppui kuin seinään heti kun alettiin lääkettä "maistelemaan" (huumorilla ajateltuna). Ei ollut mikään helppo juttu sen antaminen. Ostin varmuuden vuoksi ruiskun ja se tuli kyllä tarpeen, mutta hyvä ostos olisi ollut myös pakkopaita ja koiran päähän joku kehikko, mikä estää liikkumisen. Sen verran taisteltiin lääkkeen otosta. Annoin ekan annoksen heti kotiin tultua torstaina iltapäivällä. Juhis piti Tysonista kiinni ja itse koitin ruutata lääkettä suuhun. Kahdeksasta millistä noin 2/3 osaa oli joko Tysonin turkissa tai meidän vaatteissa :D Laittoi kunnolla hanttiin. Juhista alkoi jo säälittämään Tyson, kun äiskä tolleen kiusas. Illalla ennen nukkumaan menoa jouduinkin antamaan lääkkeen yksin, koska Juhis ei kestänyt enää katsoa Tysonin "kärsimystä". Ei kuulemma ole pakko ottaa lääkettä jos ei halua :o) Se yö nukuttiinkin erittäin levollisesti. Kertaakaan ei Tyson yskäissyt. Keskiviikko ja torstai olivat pahimmat päivät. Perjantaina aamulla/päivällä yskäisi enää muutaman kerran ja nekin aina ulkona rasituksessa. Ilta oli rauhallinen. Lauantaina ei tainnut yskiä enää kertaakaan ja tänään on ollut jo ihan normaali päivä.

Eli aika nopeasti tuo loppujen lopuksi meni ohi. Tiistaina yskäisi ensimmäisen kerran ja perjantaina taisi yskäistä viimeisen kerran. Kai Tyson lopetti heti yskimisen, kun huomasi että joutuu ottamaan pahanmakuista lääkettä :o)

Tänään ajeltiin Ruutanaan, kun isän piti katsoa mikä meidän autoa vaivaa (kai se vetelee viimeisiään juuri kun pitäisi katsastukseen mennä). Koirat samalla mukaan, sillä eilen jo Tyson hyppeli lumihangessa eikä puuskuttanut yhtään. Sovittiin, että jos alkaa yskimään, niin samantien riehumiset seis ja lepoon. Joo, ei mistään yskimisistä tai kunnon loppumisesta ollut kyllä kyse, kun Tyson pääsi kirmaamaan. On kerännyt tässä viikon verran energiaa ja se pääsi nyt purkautumaan. Kauaa ei ulkona siltikään oltu, ettei nyt heti yskän loputtua liikaa revitellä. Mutta oli kyllä kiva nähdä taas vanha kunnon Turbo-Tyson, joka ei hevillä väsy tai kyllästy juoksemiseen.

Vielä on kaikki auki ensi viikosta. Tiistaihin asti katsotaan mikä on tilanne ja päätetään sitten mennäänkö silloin illalla treeneihin. Mulla on kyllä niin vahvat periaatteet tästä yskästä (tai oikeastaan varoajasta), että voi olla että otetaan vielä ensi viikko aika iisisti. Tottis ei sinänsä ole rankkaa, mutta haluanko viedä juuri muutama päivä sitten yskinyttä koiraa halliin kantamaan pöpöjä mukanaan. Ensi sunnuntaina olisi näyttely, mikä ei sinänsä inspiroi yhtään. Näyttelykiintiö alkaa olemaan taas hetkeksi aikaa täynnä (sisänäyttelyt eivät ole minun juttuni). Lauantaina on mun syntymäpäivä (22v.) ja suurella todennäköisyydellä Ikean reissu ja mahdollisesti tupari-synttärit (eihän me olla asuttu nykyisessä kämpässä kuin syyskuusta lähtien...), joten katsoo nyt jaksaako näyttelyyn lähteä koiran kanssa. Olen luvannut mennä pyreneesikehään auttamaan, pääsen ranskalais-mösjöö (monsieur) Renen kanssa pyörähtämään valioluokkaan.

Moni asia riippuu myös siitä alkaako Toby yskimään. Nyt näyttäisi siltä, että ei olisi tarttunut (ihme kyllä, kennelyskä kun tarttuu yleensä älyttömän helposti), mutta katsellaan vielä tilannetta. Viimeksi kun Tobylla oli yskä, niin oli viikon itämisaika. Joten jos Toby olisi saanut Tysonista tartunnan ja itämisaika pysyisi suht samana, niin ensi viikolla yskittäisiin. Tiedän, piirtelen piruja seinälle, mutta sen verran realisti olen tyypiltäni, että otan nämä asiat huomioon. Sanotaan, että viikon päästä uskallan huokaista helpotuksesta, jos ei mitään uutta ilmaannu.

Olen hyvin saanut aikani kulumaan Tysonin lomaillessa. Lanka on kietoutunut hyvin puikoille ja virkkuukoukulle, villasukat (ihan ensimmäiset ikinä) viittä vaille valmiit ja isoäidin neliö -peittokin on hyvin lähtenyt käyntiin. Mutta eiköhän me huomenna tehdä jo jotain tottiksen tynkää, jos vaikka tiistaina päästäisiin treeneihin niin ei ihan ummikkoja olla.

2 kommenttia:

  1. Hyvä että yskä helpottaa! :) Kantsii pitää huolella taukoa, miten mä muistelisin et 1-2 viikkoa piti kennelyskän kanssa olla oireiden häviämisen jälkeen näkemättä muita. En oo varma, siitä on aikaa, kun Taavilla moinen oli. Kaks viikkoa oli ainakin se aika, kun koiraa ei saa yhtään rasittaa, jälkitaudit voi olla rajuja. Toi jäi mieleen siitä! Toivottavasti Toby säästyy! :)Terkkuja koirille.

    -Susku

    VastaaPoista
  2. Itsekin olen tuosta kahdesta viikosta kuullut. Periaate sanoo, että taukoa pidetään ihan kunnolla, mutta houkuttaisi niin päästä jo treenaamaan Tysonin kanssa. Jalka vipattaa jo.. Kai mun täytyy vain tyytyä kohtaloon ja pitää ainakin tämä viikko ihan totaalitaukoa. Tylsää...

    VastaaPoista