31. tammikuuta 2010

Onnistuneet tokotreenit

Tänään oli pitkästä aikaa Herhaun tokotreenit. Säät eivät ole suosineet, joten joulutauko hieman venyi. Tänään oli aiheina seuraaminen, liikkeestä maahanmeno, paikalla istuminen, ruutu, hyppy ja paikalla makuu.

Aloitettiin seuraamisella. Kouluttajakin heti sanoi, että edistystä on tapahtunut sillä Tyson kulki suorassa ja motivoituneena hyvässä kontaktissa. Sanoinkin, että tätä ollaa treenattu viimeiset kaksi kuukautta otsa hiessä.

Liikkeestä maahanmenoa otettiin itsenäisesti. Nyt otin ensimmäistä kertaa seuraamisen mukaan ja liike onnistui todella hienosti. Kokeilin myöhemmin myös pitempää matkaa, kun oli tilaa. Eli lähes tulkoon kokeenomaisesti otettiin liike. Kävin pari kertaa myös Tysonin takana palatessa.

Hyppyä ollaan viimeksi otettu Herhaun treeneissä joskus marraskuussa. Tänään laitoin alkuun namin heti esteen taakse, että Tyson kääntyisi nopeasti muhun päin. Nami aiheutti hieman häröilyä ja haistelua ympäriinsä, joten otin sen pois ja hyppy sujui hienosti. Lähti hyvin, pysähtyi käskystä ja odotutin hetken. En vielä mennyt esteen toiselle puolelle, koska en pidä seisomista vielä niin varmana. Tähän onnistuneeseen lopetettiin ja hyvä fiilis jäi.

Ruutua ei ollakaan ennen tehty. Kävin laittamassa namin lähelle ruudun takareunaa ja pointtina oli nyt vain mennä ruutuun. Ruutu oli kai normikokoinen (en nyt muista kuinka iso se kokeessa on) ja lähetin reilun metrin päästä ruutuun.

Paikalla istumista otettiin itsekseen. Tyson pysyi hyvin paikoillaan, kävin 20 askeleen päässä pisimmillään. En odotuttanut kauaa, vaan aika tiheään palkkasin. Sama paikalla makuussa kun itsenäisesti tehtiin. Ryhmäpaikalla makuussa annoin olla lähes ajan loppuun asti ilman palkkaa, mutta seuraavan ryhmän koirat alkoivat lähestyä treenipaikkaa ja se hieman häiritsi Tysonia, joten siirryin lopuksi vähän lähemmäs ja kävin välissä kerran palkkaamassa. Itsenäisesti otetussa makuussa kävin myös 20 askeleen päässä ja ryhmämakuussa olin reilun 10 askeleen päässä.

Itsekseen otin vielä liikkeestä istumista peruuttamalla. Niin ja kaukokäskyjäkin tehtiin. Otin nyt käsimerkit mukaan ja pidensin pari kertaa matkaa aina askeleen verran.

Paljon asiaa mahtui yhteen tuntiin. Aluksi huomasi, ettei olla pitkään aikaan oltu ryhmätreeneissä niin, että kaikki koirat ovat samaan aikaan lähettyvillä. Mutta loppua kohden alkoi sujumaan hienosti ja Tysonkin keskittyi. Aina kun ei ollut käskyn alla tai ei leikitty lelulla, niin yritti sinkoilla toisten koirien tykö tai vinkui jne.. Mutta siis tosi hyvä fiilis jäi treenistä ja mietinkin itsekseni, että kannatti nostaa pää ylös tyynystä vaikka väsyttikin (otin puolen tunnin tirsat ennen treenejä ja herääminen teki tuskaa). Kaikki jotenkin meni niin nappiin ja toi taas uutta intoa kokeisiin tähtäämiseen. Kyllä me vielä tänä vuonna korkataan alokasluokka! Hyvällä mallilla treeni tällä hetkellä. Voi että, joko sanoin että jäi hyvä fiilis :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti