14. tammikuuta 2010

Eläinlääkärillä

Nöh niin, nyt on rokotukset päivitetty. Oli kyllä todella mukavaa käydä pitkästä aikaa Hervannan eläinlääkärillä. Ihan paras paikka missä olen koiriani käyttänyt. Tosi mukava henkilökunta ja partisten kanssa kun ollaan tuolla aiemmin käyty, niin joka kerta on ollut koirillakin mukavaa. Eikä Tyson ollut poikkeus, silläkin häntä vispasi koko ajan kun ell höpötti sille. Tysonin mielestä oman vuoron odottelu oli hirmu tylsää ja kun vastaanottohuoneesta tuli tokkurainen koira, niin siitäkös vinkuminen kiihtyi. Eläintenhoitajakin nauroi, että myötätunnostako Tyson itkee :D Äiskä oli julma eikä päästänyt Tysonia touhuamaan omiaan pitkin eläinlääkärin tiloja.. Käytiin vaa´alla ja se näytti 24,6kg. Eläinlääkärikin sanoi Tysonin olevan jykevä, ei mikään kukkakeppi. Rokotukset meni helposti niskaan. Tysonia taisi eniten ottaa päähän se paikallaan pysyminen, kun lattialla oli jotain ihania hajuja. Oikein nuoli lattiaa ja suu jäi väpättämään sen jälkeen. Ihanaa...

Eläinlääkärille kerroin meidän (tai siis Tysonin) ilmavaivoista ja ell oli samoilla linjoilla mun kanssa, eli luultavastikin se aiheuttaja on jokin ylimääräinen ainesosa ruuassa (maissi, vehnä, soija, keinotekoiset säilöntäaineet) joka ei sula vaan alkaa käymään. Barffaus sopi tosi hyvin, joten mikään liha se ei ole. Yrjölän puuroa Tyson on joskus syönyt eikä siitäkään tullut mitään ongelmaa. Eli pitää vaan jaksaa etsiä sopivaa ruokaa ja eläinlääkäriltä saatiin mukaan maitohappobakteerijauhetta (Biobak), jota annetaan nyt pari viikkoa ja katsotaan onko mitään apua. Jos ei ole, niin sitten on mahdollisuus johonkin antibioottihoitoon (unohdin jo mitä se ell sanoi tästä...), mikä laittaa bakteerit uusiksi suolessa. Jotain tuohon suuntaan se oli. Mutta katsellaan ja ihmetellään. Voisihan sitä ruveta taas laittamaan piimää ruuan joukkoon.

Tysonhan söi pari säkkiä 1st Choicen all breed ruokaa. Nyt alkuviikosta aloitettiin totuttelu Canidae ALS:iin, mikä on vastaavanlainen (useampaa kuivattua lihaa -> broiler, kalkkuna, lammas. 1st choice pelkkä kana-riisi). 1st Choice oli ihan hyvä, piereskely väheni. Mutta ajattelin silti kokeilla tämän Canidaen. Tysonillahan oli mielettömät ilmavaivat Masterysta, mikä sisältää maissia, soijaa ja keinotekoisia säilöntäaineita, joten jos tästä voi päätellä, niin se ilmavaivojen aiheuttaja olisi joku näistä. Mutta katsellaan, kuunnellaan ja haistellaan miltä tuo Canidae vaikuttaa :o) Brit Careahan meillä oli pikku pussi kotona ja sitä oon heitellyt 1st choicen sekaan. Eli sekin voisi olla yksi vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti