6. tammikuuta 2010

Loppiainen

Hieno ilma eikä kamala pakkanenkaan ollut, joten suunnattiin Ruutanaan ulkoilemaan. Testattiin Tysonin kanssa potkukelkkailuakin. Tyson oli alkuun hihnassa, minä kävelin ja Juhis kelkkaili. Ei mitään reagointia Tysonilta, kelkka oli ihan ok eikä sitä pahemmin edes huomattu. Kivempaa oli riehua hihnassa.. Kokeilin myös niin, että menin itse kelkalla ja Tyson kulkisi mukana, mutta se perhanan kelkka ei oikein luistanut. Olin jo ihan henki hievereissä muutaman metrin jälkeen, joten vaihdoin kävelyyn :o) Siinä ei tullut niin kuuma eikä kunto loppunut kesken. Loppumatkan Tyson kulkikin vapaana ja pääasiassa lumihangessa vaikka tie oli aurattu. Mitään ei näköjään voi tehdä helpoimman kautta.

Vähän aikaa lämmiteltiin sisällä ja lähdettiin sitten koko konkkaronkka Ruutanalammelle (oikeasti järvi, mutta aina puhuttu lammesta). Äitellä oli Figo, mulla Toby ja Jammu, ja Juhis meni Tysonin kanssa. Kaikilla neljällä koiralla oli kauhea kiire mennessä. Päästettiin ne vapaaksi heti kun autotieltä päästiin pois. Itse käveltiin tallottua polkua pitkin, mutta koirat kirmasi kylkiä myöten lumessa. Tyson piti muut liikkeessä ja siitäkös isoilla pojilla menikin vähän väliä herne nenään. Tyson on vaan nopea ja ketterä, että se vain lällätteli muille ja juoksi karkuun. Jäällä käveltiin laiturin päähän asti, kunnes huomattiin että lumen alla oli loskaista lunta. Ja ei kun rantaan maan päälle. Ei ollut päässyt jää jäätymään kunnolla, kun on lunta satanut päälle.Eri asia niillä järvillä missä ulkoilupaikat aurataan. Noo, lammen rannassa on hyvin tilaa juosta, joten pysyteltiin siinä.Tyson teki lumisukelluksia, taklasi Tobya, juoksi toisia karkuun kun ne huusi perässä jne.. Figolta loppui patterit ensimmäisenä ja Jammukin alkoi hyytymään. Toby jaksoi vielä jonkin verran riehua Tysonin kanssa, mutta suurimmaksi osaksi vain makasi ja antoi Tysonin painia, tai kulki eteenpäin rauhassa samalla kun Tyson hyökki vuorotellen eri puolilta niin että Toby horjui. Meidän villikosta ei näköjään patterit lopu millään. Porukoille päin kävellessä olikin aika rauhallista sakkia. Pihassa ei kukaan muu enää pahemmin liikkunut paitsi Tyson.

Kotiin tultua onkin ollut ihanan rauhallista. Tälläkin hetkellä molemmat nukkuvat tuolini alla. Tysonkin sai juosta enemmän kuin muut, joten saa kyllä nyt luvan nukkua muutaman tunnin ihan rauhassa ilman ihmeempää häppeninkiä. Mulla oli taas Ruutanassa mukana kauheasti kaikkea rekvisiittaa (leluja, nameja, näyttelyhihna jne...) mutta tehtiinkin kaikkea muuta. Joskus toiste sitten..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti