13. tammikuuta 2010

Pikon betonilla

Eilen oli pienryhmätreenit ja vuorossa hakua (tai oikeastaan sekoitus raunioista ja hausta). Pitkä tauko takana ja muutenkin hieman epäsäännöllinen treenitahti haun suhteen, joten otin Tysonilla ihan perustreenin niin kuin aina aiemminkin. Hihnassa haettiin hajumielikuvia. Ne löydettyä palattiin takaisin auratulle tielle (keskilinja) ja siitä lähetys. Ensimmäinen maalimies oli lautakasojen välissä tien oikealla puolella. Kun tultiin lautakasoja kohti, yritettiin hakea hajua ensin niiden oikealta puolelta. Ei tulosta, joten siirryttiin tiellä eteenpäin. Lautojen puolivälissä Tyson sai vahvan hajun ja lähetinkin siitä sitten suoraan (oltiin edelleen tiellä). Kuvittelin sen kiertävän lautakasojen vasemmalta puolelta niiden taakse, missä maalimieskin oli, mutta Tyson ottikin suoran reitin lautakasojen välistä puikkelehtien. Pysyi hyvin hajussa kiinni koko ajan ja meni suoraan maalimiehelle. Hetken siinä mietittiin, että selviytyyköhän perille, mutta kohta kuului jo kehumisia, joten maalimies oli löytynyt.

Toinen maalimies oli tien vasemmalla puolella ison betonitolpan takana. Helppoa sinne ei ollut mennä, sillä haettiin haju tolpan oikealta puolelta varmistaakseen, ettei saa kolmannen maalimiehen hajua vahingossa. Tysonille lumihangessa liikkuminen ei ollut mikään ongelma, mutta itsellä oli täysi työ pysyä pystyssä, kun oli polviin asti lunta paikoittain. Tyson sai jo tiellä hajun, mutta varmisteltiin vielä kulkemalla hajua kohti. un reaktio oli täysin selvä, päästin Tysonin siinä vapaaksi ekä palattu enää tielle. Taas kaninloikilla maalimiehen tykö.

Kolmas oli tien oikealla puolella suurien betonilevyjen välissä. Tyson sai jo aiemmalla röykkiöllä vahvan hajun ja päästin sen tieltä etsimään. Teki hienon piston siihen ekalle röykkiölle kiertäen sen kokonaan kahdestikin (tuuli pyöritti ilmaa) ja lopulta eteni itse betonilevyille, missä kolmas maalimies oli.

Tyson on kuulemma hyvin rauhallinen maalimiehellä. Alusta asti ollaan opetettu se menemään maahan ja rauhoittuneena saa sitten palkan. Maalimiesmotivaatio on hyvä ja pysyy hyvin hajussa kiinni. Vaikka nyt onkin ollut taukoa ja muutenkin epäsäännöllinen treenitahti, niin silti selkeää edistymistä on nähtävissä Tysonissa. Se on hautonut asioita ja herneet ovat välillä törmäilleet yhteen saaden aikaan ahaa-elämyksiä :o) Tällaisella treenillä jatketaan ainakin nyt talven ajan, sillä säät vaikuttavat varmasti vielä pitkään säännöllisiin treeneihin. Keväällä sitten voidaan edetä jo askel eteenpäin.

----

Pakko kertoa mitä tapahtui illalla, kun ajeltiin kaupungissa. Hämeenpuistossa ihmettelin, että mitkä ihmeen valot takana tulevalla autolla on. Ekana tuli mieleen, että se on varmaan Ritari Ässä fani ja laittanut jotkut lisävalot (blondi...). Sitten ihmettelin, että vilkuttikohan se pitkiä. Siinä hetken aikaa katseltuani tajusin hitaalla sytytyksellä, että sehän on poliisi. Iski sitten sellainen kauhu, että mitä nyt oon tehnyt? Juhiskin alkoi kiusaamaan, että se varmaan ottaa kilvet pois jos vero on maksamatta. Jaa miten niin seurattu Poliisit-sarjaa? :D Siinä sitten kerkesin kasaamaan ajatukset ennen poliisin tuloa. Vero on maksettu ja samana päivänä oli tullut seuraava lasku helmikuulle maksettavaksi, en ajanut ylinopeutta, en ollut humalassa, en ollut ajanut punaisia päin jne.. Noo, naispoliisi sitten puhallutti ja katsoi paperit. Katsoi ajokortin kuvaa ja mua, mietin jo että älä vaan pyydä riisumaan pipoa päästä, kun tukka on ihan rasvainen ja hikinen treenien jälkeen (kaikkea sitä tuleekin mieleen). Koirat oli takana ihan into pinkeänä poliisista ja se saikin naisen nauramaan. Paperit katsottuaan toivotteli illan jatkot ja lähti pois. Se taisikin olla vain joku pistokoe/ratsia yms.. Sitten kun poliisiauto lähti takaa pois, huomattiin olevan siviiliauto. Ihmekös en tajunnut niitä auton valoja, kun ei ollut perus poliisiauto. Heti kun seuraavan kerran pysähdyttiin niin, että pystyi puhumaan puhelimeen, niin olihan se pakko soittaa äiteelle "tiekkö mitä?" puhelun :D Äiti on aina kade niille keitä puhellutetaan, kun sitä ei ole puhallutettu kuin kerran tai kaksi koko aikana. Kysyi, että kai pyysin pillin itselleni. Oon joskus tehnyt ihan tarkoituksella U-käännöksen, että olen päässyt puhallutettavaksi. Halvat on huvit... Eilen tuli kyllä ajeltua ihan kiltisti loppumatka, sillä keskustassa näytti olevan poliiseja yksi jos toinenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti