22. tammikuuta 2010

Agiliitoa

Matkalla mittari näytti -17 astetta. Vaikka treenihalli ei olekaan lämmitetty, niin ihmeen hyvin se lämpenee, kun porukka treenaa. Hiki virtasi itsellä ja käsineetkin olivat aivan märät. Hyvät alku- ja loppuverrat takki päällä ollaan tehty ja omaa vuoroa odotellessa tehdään temppuja ja tokoliikkeitä, että pysytään liikkeessä.

Tänään aloitettiin pituudella. Ei otettu kuin kaksi osaa siihen, eli lyhyt hyppymatka. Itsekseen saatiin treenata putkea, keppejä ja rengasta. Ohjattuna treeninä oli kolmen esteen hyppysuora.

Omatoimisia esteitä otettiin pariin kertaan, keppejä varmaankin kolmesti. Keppeihin alkoi tulemaan hyvä rytmi ja hienosti Tyson ponkaisia puolelta toiselle eli ei askeltanut. Hyvin selitetty, kaikki varmasti ymmärsi? :o) Putkea otettiin joka kerta vähän eri mallisena. Hyvin irtosi sinne. Putkella kerran Tyson kävi ylikierroksilla, mutta kierrokset laski nopeasti, kun itse olin hyvin passiivinen. Tämä oli ainoa kerta tällä treenikerralla, joten hienosti meni. Sain pidettyä sen juuri sopivalla mielentilalla. Renkaalla kerran pääsi menemään väärästä kohdasta ja pari kertaa yritti kiertää, mutta olin hihnassa kiinni joten sain estettyä. Muut kerrat meni tosi hienosti ja nämäkin virheet tulivat viimeisellä kerralla, joten oli varmaan jo aika väsynyt/tympääntynyt tms.. Keskittyminen ei täysi kymppi.

Pituus meni hyvin, mutta sitä ollaankin otettu aiemmin ketteryystreeneissä pitemmällä matkalla. Hyppysuora meni myös ihan hyvin. Hienosti irtosi eikä hakeutunut muhun kiinni. Kaksi viimeistä estettä oli niin, että niiden välissä sivuilla oli toisin päin aidat. Eli siis neljä hyppyestettä neliössä. Tarkoitus oli, että itse pystyisin kiertämään esteiden ulkopuolelta ja koira juoksisi sieltä keskeltä läpi. Oikealta ohjattuna meni tosi hienosti, ei mitään ongelmaa. Vasemmalla oli pari ekaa kertaa ongelmallisia viimeisellä hypyllä. Vaihdettiin kolmannen hypyn jälkeen ohjaus käsi vasempaan, eli vastakkaiseen käteen, niin johan onnistui. Luultavastikin mun oikea käsi osoitti lopussa esteen ohi ja Tyson seurasi mun ohjetta. Ennen hyppyjä tehtiin paikalla istumistreeniä muutamaan kertaan, jostain kumman syystä kun Tysonista on kyse :o)

Varsin onnistuneet treenit, vaikka välillä tuntui että Tyson oli ihan muissa maailmoissa. Välillä istumaan meneminen oli hirmuisen vaikeaa ja Tysonin ilme oli sellainen että "ei ummarra mita sina sanoa??" Ja ai että se lattia taas oli houkutteleva paikoin ja nyt kun oli koko treeniryhmä paikalla, niin kiinnostavia koiria oli paljon. Tyson joutui välillä odottelemaan hihnassa seinässä kiinni, niin siitäkös ulvomiskonsertti alkoi.

Tokosta otettiin seuraamista ja vasemmalle käännöksiä liikkeessä. Paikalla makuuta myös, kävelin vähän pitemmälle toisia koiria kohti ja Tyson makasi rauhallisena paikoillaan. Seuraamiset oli hienoja, käännökset tarvitsi hieman namiapua. Maahan-istu siirtymisiä tehtiin myös. Peruuttamista ja itsensä kiertämistä yms.. Vähän kaikkea mitä päähän juolahti, eli mitään suunnitelmallista treeniä ei ollut. Pointti oli agilityssa ja odotellessa tehtiin kaiken näköistä lämmittelyksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti