17. tammikuuta 2010

P*skarallia ja liukasrata-ajoa Lahdessa

Varsinainen tragikomedia tämä meidän viikonloppu. Ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, joten päädyin nauramaan niin että vedet tuli silmistä. Koirilla ei ihan yhtä hauskaa ollut. Meilläkin hauskaa vain silloin kun mietittiin viikonlopun tapahtumia.

Kaikki alkoi perjantaista. Koirat oli päivällä muutaman tunnin yksin, kun kyläilin pitkästä aikaa Tobyn veljen, Taavin, kotona. Ajattelin sitten kotiin päin ajaessa hakea koirille pitkästä aikaa raa´at luut illaksi, sillä illalla oli vuorossa teatteri-ilta (Tampereen Teatterin Viimeinen sikari - oli tosi hyvä, suosittelen!) ja lisää yksin oloa koirille. No joo, tiedän tasan tarkkaan, että raa´an luun syönti kannattaa aloittaa pikku hiljaa totutella. Viime kerrasta oli jo aikaa ja ajattelin silti antaa koirille luut siksi aikaa kun oltiin pois kotoa. Minimoin askartelut. Kotoa lähtiessä vielä sanoin ääneen että p*ska tulee lentämään. Kuinka oikeassa olinkaan...

Lauantaiaamu alkoi ihan normaalisti. Ajatuksissani laitoin koirille normi aamuruuan ja ihmettelin kun Toby jätti osan syömättä. Se on tehnyt sitä aina välillä aamuisin, joten en sen pahemmin miettinyt asiaa. Itse lähdin kampaamoon ja Juhis lähti koirien kanssa lenkille. Pääsin kampaamotuoliin istumaan niin puhelin soi. Tyson oli kuralla ja Juhis oli laittanut sen kylppäriin siksi aikaa odottamaan, että riisu itseltään takin ja Tobylla pannan pois. Ei sitten ollut katsonut, että kylppärissä oli puhtaat pyykin kuivumassa. Tyson oli kaatanut pyykkitelineen ja kun Juhis meni kylppäriin, niin Tyson päätti istua pyykkien päälle.. Mielessä pienet kiroamiset ja eikun perspyykille. Siinä samassa oli seinälaatasta pudonnut palanenkin ja taas pari ärräpäätä mielessä. Itse nauraa käkätin puhelimessa tälle asialle, vaikka toisella oli hermot koetuksella. No joo, kotiuduin myöhemmin ja haistoin sitten että nyt haisee ja pahalle. Äkkiä Tysonin kanssa pihalle. Kotiin tullessa Toby hössötti, mutta se tekee sitä aina kun tulen Tysonin kanssa jostain. Eli taas jätin vähemmälle ihmettelyt. Vähän ajan päästä ihmettelin, kun Toby oli jotenkin outo. Luulin sen välttelevän olohuonetta, kun Juhis pelasi siellä ja silloin ei kannata mennä TV:n edestä ohi, saa heti häädön muualle. En taaskaan ihmetellyt sen enempää, luulin keksineeni ihan loogisen selityksen. Meni hetki ja kuului sellainen ääni, mikä tulee lähes tyhjästä ketsuppipullosta kun sieltä yrittää vielä viimeisiä saada pihalle. Huusin vaan Juhikselle, että olitko se sinä. Teetkö ruokaa tms.. Ei kuulemma ollut, joten nousin ylös nähdäkseni paremmin, niin Tobyhan siellä ripuloi keittiössä. Joo ei tähän loppunut mun tyhmyyteni. Käytin Tobyn ulkona ja oltiin taas ihan normaalisti kotona kuka missäkin huoneessa tekemässä omiaan. Alkuillasta mentiin saunomaan ja ihmeteltiin kun Tyson vinkui koko ajan. Taas ajattelin, että se on ihan normaalia. Tyson kun tykkää olla suihkussa mukana ja käydä saunassa. Vinkuu suihkussakin, jos saunan ovi on laitettu sen nenän edestä kiinni. No joo, ei se tästä johtunut kuten varmasti jokainen sen jo tietää. Tultiin saunasta, niin törmättiin keittiöstä tulevaan hajuun. Äkkiä koirien kanssa pihalle. Molemmista pojista näki, että niitä hävetti, koska ovat täysin sisäsiistejä, mutta ei vain pystynyt enää pidättelemään, kun äiskä on niin tyhmä ettei tajunnut selkeitä vihjauksia kuin vasta jälkikäteen ajatelleena.

Ilta meni siis ulkona käydessä tasaisin väliajoin. Molemmat koirat oksensivatkin kertaalleen päivän aikana, joten pakki oli todella sekaisin. Sen siitä saa, kun yrittää tehdä asiat helpoimman kautta. Olisi ehkä ollut parempi antaa Tysonin levittää pari tavaraa lattialle kuin koko päivän seurata suolen tyhjentymistä. Olenkin sanonut, että joka päivä oppii jotain uutta :D Ja kun vielä etukäteen tiesin että pakki varmasti menee sekaisin, niin otin silti riskin. Eipä kannattanut.

Tänään, sunnuntaina, oli vuorossa Lahden ryhmänäyttely. Joo, hyvään kohtaan saatiin mahat sekaisin. 3,5h yöunilla lähdettiin Lahteen. Käytin koirat myöhään illalla ulkona ja sen päälle vielä Tysonin valkoisten kohtien ja takapuolen pesu. Pikainen föönaus että kerkeää aamuksi kuivumaan. Tavaroiden pakkaus, koirille keitin aamuksi riisiä ja mitähän muuta vielä tein ennen kuin pääsin nukkumaan. Oltiin sovittu, että katsotaan aamulla tilanne ja päätetään sitten mitä tehdään. Aamulla Tyson oli ihan pirtsakan oloinen eikä käynyt ekalle lenkillä ollenkaan kakalla. Ajattelin mahan olevan nyt tyhjä. Lähdettiin sitten Ruutanaan, missä hypättäisiin porukoitten autoon ja lähdettäisiin näyttelyyn. Toby ja Tyson katosivat johonkin talon taakse ja takaisin tullessa roikkui hieman "kuraa" housuvillloissa. Pikapesu suihkupullolla ja talouspaperilla, vähän taisi käsillekin mennä, mutta sitä varten on vesihanat ja saippua. Lähdettiin joka tapauksessa Lahteen. Jos siellä maha on vielä löysällä tai koira levoton, niin ei mennä kehään. Käytin Tysonin hyvin ennen kehää ulkona eikä ollut mitenkään outo. Oma raivostuttava itsensä vetäen jokaiseen pissalänttiin kieli väpättäen (juoksuisia narttuja?). Siispä menimme kehään ja ihan mukavalla esiintymisellä tulos EH/4. Liukas lattia hieman hillitsi menoa, joten ihan hyvillä mielin poistuimme kehästä. Lattia oli aivan kamala, koirat töpöttivät lyhyttä askelta kun jalat meinasi lähteä alta. Kaikesta hienosta mekin maksamme kalliita ilmohintoja.

Arvostelu laittoi osittain naurattamaan, kun tuomari saneli Tysonin olevan mittasuhteiltaain liioitellun pitkä. On sille aiemminkin sanottu pitkästä selästä, mutta en nyt ehkä käyttäisi sanaa liioiteltu. Senttipeliä jos ruvetaan mittaamaan. Itse jos sanoisin jostain, että liioitellun pitkä, niin tarkoittaisin luultavastikin aussien kroppaa mäyräkoiran selällä. Eli todellakin liioitellun pitkä. Mutta kukin tyylillään, olen silti varsin tyytyväinen arvosteluun ja varsinkin Tysonin esiintymiseen. Nameja käytin todella vähän tuon mahataudin takia, mutta silti Tyson seisoi kuin patsas ja antoi todella hyvin katsoa kaikki hampaat (oikeasti ei voi sietää hampaiden tarkastamista). Yksin ravatessa meni tosi hyvin, mutta toisten perässä juokseminen tuottaa edelleen ongelmaa. Nyt vielä kun oli liukas lattia. Isoilta haavereilta säästyttiin, mikään paikka ei hajonnut ja koira oli sama hömppä itsensä kehän jälkeenkin. Tysonin mielestä odottaminen tilanteessa kuin tilanteessa on toooodella tylsää. Huokailee, piippaa, keksii omia juttuja jne.. Kehässä sitten tajusi laittaa maate kun odoteltiin vuoroa. Siinä ei kylläkään ollut ihan vieressä toista koiraa, kenen perään olisi voinut vetää. Häkissä sitten köllötteli rauhassa ja katseli maailman menoa.

Että sellaista. Onneksi huomenna alkaa arki. Juhiskin on kerrankin iloinen töihin menosta, kun viikonloppu ei kauhean rentouttava ollut. Juhis ei kylläkään selviytynyt Lahden reissulle mukaan, joten sai nukkua hieman enemmän. Tuli kotiin samoihin aikoihin kun itse heräsin. Ja kun tultiin Lahden reissulta kotiin, niin Juhis nukkui edelleen. Ajattelin sitten itse ottaa päikkärit, koska väsytti niin mahdottomasti. Juhis havahtui hereille ja ensimmäisenä kysyi, että eikö me lähdettykään reissuun. Repesin nauruun ja sanoin, että me tultiin jo sieltä :D

Loppuun vielä Tysonin arvostelu näyttelystä. Tuomarina Tapio Eerola.
Mittasuhteiltaan liioitellun pitkä. Järeä, oikealinjainen pää. Hyvät silmät, korvat ja purenta. Erittäin hyvä rintakehä ja raajaluusto. Hieman etuasentoiset lavat ja lyhyehkö kaula. Pitkä lanne. Hyvä takaosa. Kovin löysät etuliikkeet. Hyvä askelpituus.

2 kommenttia:

  1. Kiitos makeista nauruista, vaikka ei varmaan ollut hauskaa kuramahojen kanssa. Mahtava tsemppi, että lähditte vielä näyttelyynkin.

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtava tarina, päivän piristys! :D Kiva, ettei näyttely kuitenkaan jäänyt väliin.

    VastaaPoista