30. tammikuuta 2010

Matkalla maailmalla: Alavus

Huoh, näyttelyreissut on joskus sitten rankkoja. Nyt on meillä ollut kolmessa näyttelyssä putkeenaamulla heti arvostelu. Joten näyttelypaikalle ollaan lähdetty ennen kukon laulua. Ja koska pesen edellisenä iltana valkoiset kohdat ja teen sen aina iltalenkin jälkeen, niin yöunet jäävät aina lyhyiksi. Tänäänkin kerkesin nukkumaan neljä tuntia plus automatkoilla sitten noin tunti per suunta.

Tyson oli todella raivostuttava näyttelypaikalla. Sanotaan että autolta autolle välillä olisi tehnyt mieli pudottaa hihna maahan ja lähteä kotiin. Sisänäyttelyt on kyllä jotain ei-niin-mun-juttuja. Nytkin Tyson veti täysillä joka paikkaan, kuono tiiviisti maassa ja kun päätä nosti, kuola valui. Juoksuisia narttuja? Kehässä meni kyllä sitten paremmin kuin aikoihin. Seistä ei malttanut oikein kunnolla ja siinä kohtaa alkoi taas korvista savu nousta. Mutta se tärkein, me ravattiin toisen koiran perässä. Joo´o, ihan raviaskelia otettiin. Ei ehkä mitään parhaimman näköistä ravia mitä osataan, mutta edistys sekin, että ravattiin. Jaksoin tätä hehkuttaa pitkään :o)

Tuomarina toimi Jaana Hartus ja arvostelu on tämän näköinen:
Erittäin hyvän tyyppinen. Mittasuhteiltaan ja luustoltaanm hyvä nuori uros. Runko saa vielä täytelöityä. Lupaava, vahva pää. Hieman ilmavat korvat. Oikea ryhti. Ylälinja saa vielä tiivistyä liikkeessä.

Tysonmainen arvostelu ja tuloksena EH/2 (kolme urosta junnuissa. Yhteensä 7 aussieta ja vain yksi sai ERIn).

Päivän kohokohta oli tietenkin Tuurin kyläkaupassa shoppailu. Siellä vierähtikin lähes kolme tuntia. Isä käytti Tysonin lenkillä ekan shoppailukierroksen jälkeen ja siitä vielä ruokakauppaostoksille. Taikulle oli takki mukana ja vällyjä autossa, ettei palele. Treeneissä tottunut odottamaan autossa pitkiäkin aikoja, joten veteli sikeitä aivan rauhassa.

Vielä on yksi näyttely (Tampereen ryhmis 14.2.) ja sen jälkeen varmaan pidetään taas vähän taukoa. Katsellaan uudelleen sitten kun alkaa ulkokausi. Sen verran nuori juippi tuo on, että saa ihan rauhassa kehittyä. Minusta tuntuu, että Tyson on elementissään jossain ihan muualla kuin näyttelyissä. Sporttimalli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti