23. joulukuuta 2009

Joulu tulee

..ja kohta se on jo mennyt. Mitenkään ei pitänyt ottaa stressiä joulusta, mutta kyllä otsa hiessä tehtiin joulusiivousta sunnuntaina. Juhiskin päätti pestä lattiat oikein tujulla liuoksella (oli vähän lorahtanut liikaa Tolua ämpäriin) ja rappukäytävään asti tuoksui puhtaalta :o) Ei sitä kauan kestänyt ja jo nyt leijailee karvatolloja nurkissa. Lyhyt ilo siivouksesta tulee. Mutta mulla on periaate, että jos omistaa koiria niin kotona ei voi koskaan olla täysin siistiä. Sanon niin aina kaikille, jotka meillä käy kylässä. Ei meille kyllä ketään ole tulossa kylään, mutta tulipahan siivottua kunnolla ihan vaan joulun takia.

Sunnuntaina ja maanantaina treenattiin Tysonin kanssa käännöksiä, sivulle tuloja ja uutena peruuttamista. Alkuun niin, että Tyson on mun edessä ja siitä peruuttaa. Pikku hiljaa siirrytään sitten sivulle. Jospa vaikka tästä olisi apua tulevissa käännöksissä. Nopeasti keksi idean. Koitin välttää käsiapuja, koska mun on vaikea päästä niistä eroon. Jonkin verran tarjosi istumista, mutta pikku hiljaa alkoi tajuamaan mitä pitää tehdä että naksahtaa (päässä?) ja saa namin.

Eilen tuli uusi ToppaPomppa. Laitoin reklamaation ja saatiin korvauksena uusi takki vanhalla kankaalla. Nyt lojuu kaapissa ylimääräisenä kangistuva malli, koko 55cm. Varmaan lahjoitan sen Figolle, kun se palelee näillä pakkasilla (suht lyhyessä karvassa). Jospa se vähän auttaisi tarkenemaan ellei sitten herkkis-Figo pelkää sen rapisevaa ääntä. Testattiin tuo uusi Pomppa heti parvekkeella. Oltiin jonkin aikaa ulkona, että näkee onko oikeasti parempi kangas. Ei mittään ongelmaa, on kyllä aikas hieno. Tämä uusi on kokoa isompi (60cm) ja selkeästi parempi. On Taikulla taas kaikkea kivaa! Voi kun se itsekin ymmärtäisi..

Hehkutuksesta kiroamiseen. Eilen olin töissä (kuin myös tänään ja välipäivinä) ja jätin koirat aamulla max. kahdeksi tunniksi yksin. Isä lupasi hakea ne päivähoitoon käytyään ensin uimassa. Tänä aikana armas Tyson oli tyhjentänyt kenkäkaapin päällisen ja laittanut toisen otsalampuista pieniksi palasiksi. Siis ikinä ei pitäisi mitään ihmetystä sanoa ääneen, koska silloin varmasti tapahtuu. Ei siitä kauaakaan ole, kun sanoin Juhikselle ettei Tyson ole tehnyt mitään pahaa pitkään aikaan. Ja heti kostautui! Kenkäkaappi on aikas korkea ja siinä on aina ollut päällä tavaraa. Ei ne ennen ole kiinnostanut.. Kenkäkaapin alin laatikko on tyhjä, koska Tyson osaa avata sen, mutta eilen sitten oli jollain ihme konstilla yletytty kaapin päälle. On mulla kyllä fiksu koira, kun se keksii keinot ihan mihin vaan. Niin ihme suorituksiin yltänyt yksin ollessaan, että pitäisikö tässä olla ihan ylpeä sen ajattelukyvystä? Pitäisikö itkeä vai nauraa? :o) Eilen kyllä nousi savu korvista, kun isäkään ei varoittanut yhtään etukäteen. Kohdattiin kaaos kotiin tullessa ja ensimmäisenä pääsi suusta "MITÄ PERKELETTÄ TÄÄLLÄ ON TEHTY?!" ja Tyson heiluttaa vieressä häntää mielistellen, partikset sentäs tajuaa mennä aina pois näköpiiristä. Siinä sitten laskettiin hetki mielessä kymmeneen ja siivottiin sotku. Tänään koirat lähti aamulla samaa matkaa kotoa porukoitten autolle ja isä saa kestää niitä tämänkin päivän. Meidän iskä on kyllä ollut iso apu. Kyllähän koirat kotona menisi, mutta hauskempaa niillä on Ruutanassa vaikka aina tulevatkin onnellisina kotiin. Juoksevat kuulemma suoraan autolle, kun isä sanoo että lähdetäänkö kotiin. Jos olen itse kotona koirien kanssa, niin Tyson on aina kauhean onnellinen kun Juhis tulee töistä kotiin. Hyvä kun takkiaan kerkeää riisumaan, kun Tyson jo teputtaa vieressä ja odottaa rapsutuksia, hyppää välillä syliin asti. Se on sellainen Juhiksen lellikki.

Mutta eiköhän lähdetä joulun viettoon. Kohta on jo uuden vuoden aatto ja pitää suunnitella senkin päivän ohjelma. Mitä tekee, missä menee ja mites koirat.. Mun puolesta voitaisiin olla kotona ja parvekkeelta katsella toisten raketteja.

Hyvää joulua kaikille blogin lukijoille!
Palataan taas pyhien jälkeen astialle.

1 kommentti:

  1. Oikein hyvää joulua sinulle ja koirillesi sekä oikein reeni-intoisaa uutta vuotta terkuin Heidi ja pojat Kangasalta!!

    VastaaPoista