8. joulukuuta 2009

Raunioradalla

Tänään etsittiin hassuja ryhmäläisiä, kun ne kerta toisensa jälkeen eksyi radalle ja sitten tällaiset pikkupojat (ja Miina-tyttö) etsivät niitä sieltä. Samaan aikaan radalla li toinen ryhmä, joten tuli samalla harjoiteltu hallinta, että koira pysyy sillä omalla alueellaan. Itsellekin tuli harjoiteltavaa, kun piti etukäteen vähän miettiä kuinka alueet mennään lävitse.

Ensimmäinen maalimies oli pimeässä, savulta haisevassa parakissa, jonne meni muutama ritiläporras. Tyson tajusi itse mistä maalimiehen tykö pääsee, eli meni omin neuvoin portaat ylös. Toinen maalimies oli alueen vasemmalla puolella/alueen perällä betoniputkessa tai oikeastaan kummun alla, missä meni putkia ympäriinsä. Sinne päin kulkiessa meidän kouluttaja muistutteli mua eteenpäin liikkumisesta ja koiraan luottamisesta, että se on jo tarkastanut aiemmat alueet. Itse olisin jäänyt paikoilleni tönöttämään, kun en vielä osaa lukea Tysonia tarpeeksi hyvin, että näkisin siitä milloin alue on oikeasti tsekattu. Vauhtia oli pojassa taas niin paljon, että hyvä kun sen erotti. Uusi valopanta oli kyllä käytössä ja oli aikas käheä :D Toisen maalimiehen jälkeen käännyttiin takaisin päin tulosuuntaan ja nyt tarkastettiin toinen puoli alueesta. Tälläkin kertaa vasemmalta, mutta alunperin oikea puoli (jäi vasemmalle kun palattiin takaisin päin). Käveltiin kasa-alueen ohi tietä pitkin, mutta tuulen suunta oli sellainen, että piti mennä vielä aidan vierelle kävelemään taas takaisin päin radan perällä. Tyson irtoaa hyvin, mutta ei saanut tiellä kävellessä hajua, mutta heti kun itse siirryin aidan viereen ja Tyson tajusi, että tännekin päin voi mennä, tuli nenään heti haju.

Tyson paikansi hajut hyvin ja maalimiehet löytyi nopeasti. Aina siirtymävaiheella mentiin sata lasissa ja vähän jännitti, että ollaankohan nyt ollenkaan hajulla, mutta ihme kyllä vauhtiin nähden haju tarttui hyvin nenään. Intoa piisaa, hyvin irtoaa ja on silti kuulolla. Tuli sekin testattua lopussa, kun maalimiehet oli löydetty ja Tyson kulki alueella vapaana. Se huomasi radan toisella sivulla treenaavat ja lähti sinne päin juoksemaan. Huusin "tänne" ja saman tien Tyson kääntyi mua kohti. Eli korvat oli auki. Huomenna onkin sitten aamupäivällä tottistreenit, kun osa porukasta pääsee silloinkin treenaamaan. Ensi viikolla on tiistaina tottis ja näillä näkymin torstaina haku. Viikonvaihteeseen mahtuu koiranäyttely..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti