15. joulukuuta 2009

Tottista

Särkänniemen parkkipaikalla, n. -12 astetta pakkasta. Puin päälle hirveän kerroksen vaatetta niin että hyvä kun pääsin autosta pihalle. Hiki tuli jo kotona sisällä, kun piti hakea vielä sitä ja tätä ja pukea koiralle takki jne.. Hyvin tarkeni treenien ajan, Tysonin kanssa treenatessa tuli aikas lämminkin jopa. Lopussa sitten kun höpistiin niitä näitä iski kylmyys.

Tysonin kanssa otettiin vain ja ainoastaan seuraamista. Kolmeen eri otteeseen, parantaen aina loppua kohden. Ensimmäisellä kerralla katsottiin meidän tekeminen (leikki ja lennosta seuraaminen). Tuula ja Minttu huomasi mun ongelman: liike pysähtyy kun käsken irrottamaan lelun. Liikkeen pitäisi jatkua koko ajan ja voisin pitää vaikka suuni kiinni ja odottaa että koira hakeutuu paikalleen. Eli jalkojen pitää liikkua koko ajan samalla kun käsken irrottaa ja laitan lelun piiloon. Jos tuntuu että koira sinkoilee, niin sitten teen kaarrosta tai vaihdan suuntaa, mutta en sano mitään. Toisella kertaa tehtiin sitten näin ja heti tapahtui edistymistä! Seuraava ongelma oli mun katsominen koiraan. Eli kolmannen kerran pointti oli nyt siinä, että otan kiintopisteen suoraan edestä, en katso kertaakaan koiraan vaan luotan toisten sanomiseen milloin pitää palkata. Ihan mega hyvältä tuntui ja fiilis oli huipussa. Ei seuraaminen olekaan niin kamalaa eikä me ollakaan ihan tumpeloita. Pitää vaan ravistaa ennen käyttöä, niin alkaa homma luistamaan. Nyt pitää muistaa nämä opit jatkossa. Varmaan vähemmän kotona treenataan seuraamista, ellei sitten Juhis lähde apusilmäpariksi sanomaan milloin kuljetaan suorassa ja kontaktissa. Tosi hyvä fiilis kaikin puolin ja nyt jopa osasin kehua ja leikittää Tysonia kunnolla. Jes!! Kyllä me vielä joku päivä tehdään seuraamiskaavio, ihan varmasti.
----------------------------------
Sunnuntaina näyttelystä ostettiin Tysonille toppaPomppa-takki. Ihan vaan näitä treenejä varten, kun joutuu autossa odottelemaan. Tänään sitten testattiin kunnolla ensimmäisen kerran takkia ihan käytössä ja jo kotipihassa ihmettelin kun takki rapisee. Treeneissä huomasin, että takki oli ihan jäykkä eikä oikein istunut hyvin. Tysonia tämä ei kyllä haitannut. Enemmän se ihmetteli kaulusta, kun pitikin kääntää päätä vähän enemmän että näki taakse. Kotiin tullessa menin Pompan sivuille, niin sinne oli tänään päivitetty tieto että uusi kangas onkin koettu huonoksi pakkasen kestoon. Pikkuriikkinen v*tutus iski siinä kohtaa päälle. Että sellaista, kyllä haluisin ehkä sitä parempaa laatua kun kerta 70€ maksoin, mutta kai me tällä mennään. En ole oikeasti valittajaihminen ollenkaan. Ennemmin kestän vian kuin jaksan valittaa, mutta kyllä tällä kertaa laitoin palautetta. Otettiin koko 55cm ja nyt jäykistyessä parempi olisi ollut 60cm. Näyttelyssä tuo pienempi vaikutti hyvältä, mutta tänään käytössä huomasi, että se isompi olisi ollut parempi. Kiva.. Noo, ei Tyson tuota käytä oikeastaan muuten kuin autossa lämmikkeenä ja takki peittää kuitenkin isoimmat lihakset hyvin ja turkkia kuitenkin löytyy, niin ei se pystyyn jäädy. Mua vaan masentaa tuo hinta mikä maksettiin..

2 kommenttia:

  1. Mahtava edistyminen yhdessä treenissä. ERI-hieno tuo ERI-koira (wink, wink). t. minttu, jonka varpaat jäätyi

    VastaaPoista
  2. No hö miten huono tuuri ton pompan kans! Meil sai Lysti omansa juur ennen ku kankaat vaihtu, onneks :)Tilpallekin tahtosin oman, mut ehkä ei nyt sitten tilaillakaan, eli kiitti vinkistä ;)

    VastaaPoista