14. tammikuuta 2011

14.1. iltatreeni

Tänään oli muutenkin vähän laiskottelu ilta, mutta pieni tokosetti tehtiin taas ennen iltaruokaa.

Aloitettiin seuraamisella. Nyt tuntui menevän paremmin, Tyson oli hyvin kuulolla koko ajan. Ollaan pääasiassa tehty suoria pätkiä, joten tänään tehtiin vähän vasemmalle käännöksiä. Eteisestä kun kääntyy keittiöön, niin tulee hyvä kulma :o) Tehtiin käännöksiä paikoillaan ja sitten ihan liikkeessä, kuitenkin niin, että otettiin vain pari askelta - käännös - pari askelta. Eli periaatteessa pelkkää käännöstä, mutta pienellä vauhdin otolla. Ei tuosta nyt osaa ihmeempää sanoa, loppua kohden parani, mutta kyllä siinä on vielä harjoiteltavaa.

Seuraamisen jälkeen paikalla makuu. 7 askelta, 10 sekuntia, palkka, 10 askelta, 15 sekuntia, palkka, 10 askelta, 20 sekuntia, palkka, 7 askelta, 10 sekuntia ja loppupalkka vapautuksella. Pysyi oikeassa asennossa, hiljaa ja rauhallisesti. Toby jotain häröili meidän välissä alkuun eikä se näyttänyt häiritsevän Tysonia vaikka käskin Tobyn pois yms.

Lopuksi taas kapulareeniä. Paikallaa istuessaan on rauhallinen kapulan kanssa, mutta kokeiltiin taas sivulle tuloa niin alkoi kapulan mähläys, vinkuminen ja pitkälle mun taakse meno. Mikähän tänään tökki tässä? Vaadinko liikaa/eikö vielä osaa? Vai mikä mättäs.. Ei tiä. Tyson oli levoton, kun tuli kösky sivu. Vaadinko siis liikaa, kun pitäisi pitää kapulaa suussa ja tulla sivulle? Tuleeko Tyson omistajaansa, joka ei osaa tehdä montaa asiaa samaan aikaan :D No jätettiin se sivulle tulo ja pidettiin vaan kapulaa sivulla istuessa. Kokeiltiin taas metallia ja hetken harkinnan jälkeen Tyson piti sitä ja oli rauhallinen. Oli tukeva ote eikä päästänyt irti ennen kuin käskystä. Puukapulankin kanssa heiluttelin molempia käsiä kapulan molemmin puolin ja pidin kapulasta kiinni. Käskyjen kanssa on vielä mietittävää. Pitoharjoituksia tehdessä olen sanonut "pidä". Jotenkin automaattisesti. Yleensä noutaessa tavaroita olen sanonut käskyn "tuo". Nämä onnistuvat hyvin omina juttuina, mutta pitäisikö vaihtaa pitoharjoituksiin käsky "tuo"? Jättää "pidä" pois. Tuomisella on riittänyt se, että lelu/tavara tulee mulle käteen asti, mutta noudossa tarvitsisikin tulla sivulle. Sanonko siis alkuun myös "sivu", jos vaikka jossain vaiheessa tajuaisi ihan omatoimisesti tulla sivulle? Liikaa valinnan varaa enkä mä tiedä mitä teen!! HJÄLP! Viisaammat neuvokoon tällaista avutonta, joka yrittää räpeltää jotain koiransa kanssa.

Huomenna yritän olla reipas aamupäivällä ja lähteä ulos treenaan. Suunnittelin lähteväni Pirkkahallille, kun siinä olisi koirapuisto vieressä. Viimeksi kun siellä oltiin, niin parkkis oli aurattu. Toivottavasti siellä ei oo mitään häppeninkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti