17. huhtikuuta 2011

Agilityn alkeiskurssin vika kerta

Tyson oli taas astetta rauhallisempi mitä aiemmilla kerroilla. Varmasti vaikutti rankka viikonloppu, kun oli luonnetesti ja muutenkin kaksi päivää oltiin oltu koko ajan liikenteessä. Mutta mukavampi näin, ettei ihan tolkuttomasti sinkoillut, kun Noorallakin oli alkanut selkä vaivaamaan.

Tunti aloitettiin keinulla. Noora mainitsi, että jatkokurssilla oli ollut puhetta, että keinua voisi kokeilla jo ilman apulaista. Normi keinu meni hienosti yksinään ja kouluttaja laittoi viereiselle kentälle toisen keinun, mistä mainitse että jos tuon menee niin menee minkä tahansa keinun. Oli sen verran rämisevä. No Tyson meni senkin hienosti :o) Ainoa harmi tuli jo heti tunnin alkuun, kun Noora tosiaan mainitsi että treenaavat toisessakin ryhmässä, niin kouluttajan ääni muuttui kellossa ja jatkossa ei tarvinnut pahemmin toistoja tehdä. Harmi sinänsä koska ei nyt yhdestä onnistuneesta kerrasta opi. Pussi mentiin kerran kouluttajan nähden ja se riitti, kuin myös lyhyet radan pätkät.

Ekalla lyhyellä radalla oli hyppy, putki, hyppy. Tässä sai muutaman harjoituskerran, kun ekalla kerralla Noora ohjasi väärältä puolelta (hvyin meni silti, mutta kouluttaja vasta tämän jälkeen mainitsi, että rata jatkuisi tästä toiseen suuntaan eikä Noora voisi ohjata sinne täältä väärältä puolelta) ja kerran Tyson kiersi ekan hypyn. Mutta olikohan kaksi onnistunutta suoritusta vai vaan yksi? Ei muista enää.. Toisella radan pätkällä oli putki, hyppy, putki vähän kiertäen (vaikea selittää eikä ole kuvaa radasta). Itse olin videokameran kanssa paikalla ja ajattelin katsoa ekan kerran että mihin suuntaan liikkuvat, niin pysyn sitten kameran kanssa mukana. No Tyson meni kerralla oikein ja se riitti! Oltiin molemmat vähän ällistyneitä, kun toiset sai tehdä useampaan kertaan vaikka meni hyvin, mutta Tyson vain kerran. Oli hieno pätkä enkä saanut sitä videolle. Hankalia käännöksiä ja kaikkea, niin ei. Se oli sitten siinä. Vähän jäi p*ska maku suuhun, mutta tämä oli vika kerta tätä kurssia, joten siirretään ajatukset jatkokurssin puolelle. Siellä treenataan ihan kunnolla :o)

Lopuksi kouluttaja halusi nähdä keppien edistymisen jokaiselta. Taikulla meni ihan mukavasti, vaikka tänään selvästi takkusi kepit enemmän mitä aiemmin. Pitää keksiä isompi motivaattori siihen.

Itsekseen tehtiin tosiaan sitä rämisevää keinua, hieman joustavaa puomia (ylös- ja alasmenot siis hieman antoivat myöden), putkeen lähetyksiä kauempaa ja keppejä. Niin ja kyllä Tyson muutaman kerran pomppasi pöydälle, kun osui kohdalle ja oli intoa taas pomppia kaiken mahdollisen päällä. Monesti kentän laidalla odotellessa se yhtäkkiä hyppää ruokapöydän päälle (katselijoille on kentän laidalla penkki ja pöytä tavaroiden säilytykseen)  ihan tuosta vaan. Se on nopea liikkeissään. Yleensä vasta havahdutaan kun Tyson jo keikkuu pöydällä.

Tämä oli siis viimeinen kerta alkeiskurssia ja toistaiseksi jatketaan torstain jatkokurssilla. Pitää ruveta jo kyselemään paikkaa seuraavalle kurssille, ettei tule mitään pitkiä taukoja. Myös omaa treenivuoroa ollaan suunniteltu kesäkaudelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti