28. huhtikuuta 2011

Huisin hienoa menoa tokossa

Pitää nopeasti päivittää, ennen kuin psukee agitreenien päivityskin päälle. Eilen oli siis tokotunti jälleen Hervannassa. Viimeksi sanoin, ettei tokokärpänen oikein puraissut, mutta maanantain treenit enteili hyvää ja eiliset treenit meni huisin hienosti!

Ennen treenien alkua tein lelupalkalla seuraamista (pelkkää kontaktia alkuun ja siitä askel kaks) sekä paikalla makuun. Paikalla makuussa vaihtelin välimatkaa, liikuin ympäriinsä Tysonin näköpiirissä, kävin kyykyssä ja tein x-hyppyjä. Tyson oli rauhassa ja palkkailin epämääräisin väliajoin.

Koska porukkaa oli nyt vähemmän paikalla (oli meitä kuitenkin 4 koirakkoa), niin treenattiin vuorotellen yhteensä kaksi kierrosta. Jokainen sai toivoa kaksi liikettä, mitkä arvioitaisiin ja katsottaisiin, missä on parantamisen varaa. En ollut yhtään valmistautunut, mutta ylläri ylläri valitsin seuraamisen ja liikkeestä seisomisen.

Seuraamista otettiin max. 5 askelta. Mun piti keskittyä ottamaan kiintopiste suoraan edestä etten kiemurtele ja rauhassa odottamaan kontaktia ennen käskyä. Välillä palkkailin pelkästä kontaktista ettei tehty rutiniinomaisesti koko ajan samaa, vaan saatiin hieman yllätyksellisyyttä. Kouluttaja sanoi, kun piti palkata ja itse keskityin vain suorana pysymiseen ja suoraan kävelemiseen. Hienoja pätkiä tehtiin, Tyson oli kuulemma suora ja sillä oli hyvä moodi päällä. Loppuasentoja pitää vielä auttaa, jää nyt herkästi vähän vinoon. Eli namilla ihan reilusti auttaa, että oppii tekemään oikein. Jatkossa tehdään 0-5 askeleen seuraamisia vaihdellen ja pikku hiljaa pidennetään matkaa, kun alkaa tuntumaan varmemmalta. Paljon vaihteluja siis.

Toisessa setissä liikkeestä seisomista. Käytin käskyä "mennään" etten sotke seuraamista mitenkään. Hyvin kulki kontaktissa mukana. Eka käsky oli liian pliisu, ennemminkin kysymys "pysähtyisitkö?". Kun ei pysähtynyt vaan hiipi, niin toinen käsky oli oikeasti käsky. Kouluttaja sanoi heti, että minun pitää olla reilumpi koiralle ja kertoa selvästi mitä haluan. Tahdon että pysähdyt ja piste. Ei mitään "etsäviitsisitsä pysähtyä? jaa et, no ei sitten mitään." Toisella kerralla hieman hidastin vauhtia ja annoin selkeän käskyn ja Tyson tömähti paikoilleen niille jaloille. Aivan mielettömän hieno! Ja saatiin jopa yhtä hieno onnistunut suoritus toisenkin kerran. Selkeästi ongelma oli mun käskytyksessä. Tai nimenomaan käskytyksen puutteesta. Pitää olla reilu ja johdonmukainen, tietää mitä tahtoo koiran tekevän seuraavaksi.

Lopuksi otettiin yhdessä paikalla makuu. En edes muista milloin ollaan viimeksi treenattu nurmikolla ja sen huomasi. Uusi ihania hajuja juuri siinä Tysonin kohdalla, joten pari kertaa hieman kiemurteli paikoillaan ja haisteli, mutta ärähdin/tömäytin maata jalalla osoittaen selvästi että naama ylös perkele :D Kävin suht tiheästi palkkaamassa ja Tyson pysyi koko ajan rauhallisena ja paikoillaan. Oli ihan hiljaa, jes! Kouluttaja kyllä sanoi, että koira oli rauhallisempi mitä omistaja. Saatoin seistä jäykkänä ja ehkä palkkausväliäkin olisi voinut välillä pidentää, mutta mukavampi näin. Saatiin kuitenkin hyvällä välimatkalla 2min 15 sec. hienoa paikalla makuuta.

Ihan huisin hieno tokokerta! Näitä lisää. Meille sopii selkeästi paremmin tämä, että tehdään vuorotellen ja odottelun ajaksi koira autoon. Ei tule itsekseen sohlattua mitään vaan tehdään vain valvotusti ja vähän kerrallaan. Maanantaisen ja eilisen tokon jälkeen ei tunnu yhtään epätoivoiselta. Nyt tuntuu, että olen itse kehittynyt paljon ja osaan pitää Tysonin moodin päällä koko treenin ajan. Sen fiilis ei laskeutunut yhtään seuraamistreenissä ja oli koko ajan skarppina. Ei motivaation puutteen takia katsellut horisonttiin, vaan keskittyi itse tekemiseen. Jes jes!!! Hyvä Taikku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti