10. huhtikuuta 2011

Alkeiskurssin 5. kerta

Tänään siis alkeiskurssilla. Ennen agia oltiin tunti Ruutanassa ulkoilemassa, josko vaikka enimmät energiat saisi purettua. Kauheasti ei siltä vaikuttanut, kun hallille ajettiin, mutta tunnin loppupuolella huomasi, että Tyson todella väsyi.

Tänään otettiin muutaman esteen rataa yksitellen. Omaa vuoroa odotellessa sai tehdä yksittäisiä esteitä toisella kentällä. Ekalla radan pätkällä oli hyppy - pituus - muuri suora. Taas alkuun hyppy oli hankala ja Tyson meni alta. Kun laitto alle toisen riman, niin rupesi hyppäämään ja saatiin se rima poiskin sieltä aika nopeasti. Mikähän siinä on että aina eka hyppy tuottaa vaikeuksia. Kaarteen jälkeiset hypyt ovat myös alkuun hankalia, mutta johtuu puhtaasti siitä, ettei Tyson osaa koota vielä itseään ja parin harjoituksen jälkeen taas tulee mieleen, että näinhän mun pitikin tehdä, että kerkeän kääntymään ja hyppäämään.

Muuten tuo kolmen esteen suora oli hyvä ja Tyson irtosi hyvin. Toisena radan pätkänä oli samainen muuri, sen jälkeen vasemmalle kaartaen hyppyyn ja siitä putkeen. Kaarros siis ekalla kertaa hankala, mutta ohjausta korjatessa rupesi sekin sujumaan hienosti. Putki meni hyvin. Noora teki kerran vahingossa takaaleikkauksenkin putkelle mennessä. Vähän Tysonilla alkoi vauhti himmaamaan ja tähän tuli ohjeeksi tsempata sitä koko putken ajan, ei vain odottaa että kyllä se sieltä kohta ulos tulee.

Itsenäisesti Tyson teki muuria (täydessä korkeudessa hieman hipaisi estettä tuolla suoralla pätkällä), rengasta, A.ta, keinua ja keppejä. Rengas meni paljon paremmin mitä viimeksi, muuri sujui itsekseen treenatessa paremmin mitä radan pätkällä (johtui varmaan askelista ja Tysonin kokoamisesta nopeasti jo seuraavalle esteelle). A oli hyvä, kun Noora sanoi tarpeeksi ajoissa "ota" käskyn. Huomasi selkeästi kun kerran sanoi liian myöhään, niin Tyson ei kerennyt jarruttamaan kontaktille ja roiskaisi siitä nopeasti. Otti kuitenkin kontaktin, mutta ei kerennyt pysähtymään. Keinu oli tosi hyvä. Olin ottamassa keinua vastaan, mutta viimeisellä kerralla en paljoakaan enää auttanut ja annoin keinun kolahtaa kunnolla maahan. Nou hätä, Taikku himmasi hienosti oikeassa kohtaa ja otti hienot kontaktit. Kepitkin sujui hienosti. Noora kokeili nyt ensimmäisen kerran vaikeammalta puolelta ja Tyson oli aika ulapalla alkuun.

Tyson oli tänään hyvällä moodilla koko tunnin. Ei mitään ihmeempiä vinkumisia eikä toisten perään vetämistä. Noora teki paljon myös paikalla istumis -treeniä ennen hypyn suoritusta. Hyvä aika harjoitella sitä, kun kouluttaja nostelee esteitä maxi-korkeuteen. Hienosti pysyi paikoillaan rauhallisin mielin.

Vielä on yksi alkeistunti jäljellä. Hyvin on Tyson ja Noora kehittynyt nyt yhteensä kuuden treenikerran aikana (5 alkeistuntia ja 1 jatkotunti). Toivotaan, että ensi torstaina Nooran mies pääsee mukaan, niin saadaan ehkä kuva/video-materiaalia menosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti