15. huhtikuuta 2011

Torstai agilitya

Oltiin isolla porukalla liikenteessä, kun meidän hieroja-Susku lähti koiriensa kanssa mukaan lenkeille ja Susku tuli seuraamaan Tysonin treenejä. Tuli ihan pro olo, kun on hyvä ohjaaja koiralla ja vielä hieroja mukana :o) Tyson oli ihan super kierroksilla alkulämmittelyssä. Meinasi riuhtoa mun kädet sijoiltaan ja yritti pullistella Taavi-partikselle. Päästiin kuitenkin koko konkkaronkka samalle lenkille pienten alkuvääntöjen jälkeen. Hölkkäiltiin Tysonin kanssa ja se sujui sata kertaa paremmin mitä kävelyvauhti. Meidän kokenut näyttelypuudeli kyllä osaa hienosti ravata :o) Mitä nyt meiltä ihmisiltä meinasi kunto loppua..

Itse agilityssa Tyson oli super hieno. Joka kerta rauhoittunut paremmin, mutta nyt oli kyllä ihan ylirauhallinen. Kierroksilla kyllä, mutta jotenkin kokosi itsensä. Hienosti pysyi joka kerta paikoillaan kun piti ja omaa vuoroa odotellessa oli oikeasti rauhassa. Seurasi kyllä maailman menoa, mutta ei sinkoillut, huutanut tms. Kehitystä!

Tämän kerran harjoitus oli takaaleikkaus. Se kyllä sujui (tekihän Noora vahingossa takaaleikkauksen jo viime alkeistunnilla...), mutta ai kamala kuinka vaikeaa Tysonin oli kaartaa vasemmalle! Se teki aina oikealle tiukan käännöksen, mikä olisi normaalisti paaaljon haastavampi mitä ihan perus kaartaminen vasemmalla olevalle esteelle. Tätä hinkattiin moneen kertaan. Kouluttaja oli namin kanssa vastassa esteen takana ohjaten Tysonia kääntymään oikeaan (siis vasemmalle) suuntaan ja tästä Noora jatkoi ohjausta seuraavalle esteelle. Heti kun kouluttaja siirtyi pois esteen takaa, niin Tyson teki taas tiukan käännöksen oikealle (pyörähti siis ihan paikoillaan). Kun vihdoin käännös onnistui ilman avustajaa, niin radan suuntaa hieman muutettiin ja viimeisenä esteenä oli matala pöytä. Ei ollut muistaakseni mitään ongelmaa tässä kohtaa. Pöydällä ei nyt tarjonnut mitään, mutta pysyi paikoillaan ja oli rauhassa.

Itsekseen Noora ja Tyson otti keppejä sekä A:ta. Kepit menevät hienosti oikealta puolelta, mutta vasemmalta ohjaten on vielä hakemista. Tyson on hieman pyörällä päästä, mutta kyllä ne siitä pikku hiljaa. A oli tosi hieno! Vauhtia riitti, mutta jarrut toimi juuri oikeassa kohdassa ja Tyson pysähtyi tismalleen kontakteille. Kouluttajakin kehui edistymistä, kun sattui katsomaan juuri sopivasti Tysonin tehdesä A:ta. Kerran vauhtia oli niin, että takamus meinasi lentää pää yli (melkein kuperkeikka), mutta hyvin Tyson sai liikkeen pysähtymään. Tätä ei voi treenata montaa kertaa, muuten on selkä sökö nopeasti.. Onneksi sunnuntaina on hieronta.

Lopuksi otettiin kouluttajan kanssa keinua ja jatkossa Tysonin kanssa voi ottaa keinua ihan yksinään, koska menee niin hyvin. Enää ei tarvitse yhden olla vastaanottamassa keinua ja himmaamassa vauhtia. Muutenkin kouluttaja kuulemma kehui paljon Tysonin kehitystä. Harmi että ryhmä on hieman epätasainen kokemustason suhteen, joten paljon aikaa kuluu muilla ihan perus hyppyjen harjoitteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti