3. huhtikuuta 2010

Hierontaa ja turkinhoitoa

No niin, nyt on Tobyn ja Tysonin lihaskuntoa huollettu. Kiitos Katriinalle hyvästä hieronnasta! Tobylla ei ollut mitään ongelmaa, etupään lihaksia saisi vahvistaa eikä takapään treenistäkään olisi haittaa lonkkien kannalta. Mutta mitään lihasongelmia ei löytynyt ja jatkossa varmaankin pidetään ylläpitohuoltoa vaan. Tyson olikin haasteellisempi tapaus. Makasi kyllä kyljellään, mutta vinkui koko ajan ja nanosekunnissa oli ylhäällä jos päätti niin. Mutta kuulemma oli hyvin rento vaikka vaikuttikin tympääntyneeltä. Lavat ja lanne oli hieman jumissa, etu- ja takapäässä oli hyvin lihasta. Ensi viikon sunnuntaina hierotaan poju uudelleen ja varmaankin sen jälkeen pidetään väliviikko ja kolmannen hieronnan jälkeen voi siirtyä ylläpitohoitoon jos ei nyt ihmeempiä löydy. Riippuu tietty myös harrastusohjelmistosta, että mitä tehdään mutta se on sitten sen ajan juttu.

Eilen tuhersin Tobyn turkin kanssa. Leikkasin tassukarvat lyhyiksi, koska nyt alkaa olemaan niin p*skat kelit, että tassukarvojen lyhennys helpottaa vähän elämää. Vähemmän kuraa sisällä eikä tarvitse joka lenkin jälkeen pestä ja kuivatella jalkoja. Muu kroppa olikin sitten helppohoitoinen, Tobylla on ihanan helppo turkki kun on niin karkea ettei takkuunnu ihan noin vaan (kun vertaa Figon pehmeään turkkiin). Käytiin suihkussakin ja nyt kotona ei haise märkä koira vaan Bio groomin shampoo :o) Nyt taas muistaa miksi en raaski ajaa Tobyn karvaa lyhyeksi. Se on niin ihana puhtaana! Taidettiin olla jo myöhäisen illan/yön puolella kun pesin Tobya (iltalenkin jälkeen) ja kesken pesun Juhis tulee esitteleen Tysonin takapäätä. Onko täällä jotain? Koita siinä nyt pestä toista ja katsella toisen peräpeiliä. Vähän ajan päästä kuulen kun Juhis sanoo, että mitä meidän seinässä on. Oli revetä nauruun, kun ei mua tuollaiset asiat ällötä, mutta Juhis voihki ja kärsi kun piti siivota dädää pois seinältä. Tysonin hännän alle oli vähän jäänyt jotain ja oli sitten häntä pystyssä nojannut seinään. Eli Tobyn pesun jälkeen huuhtelin Tysonin takapuolen. Onneksi mä kestän kaikkea ällöä, rapsuttelin kynsillä kuivunutta kakkaa Tobyn takapuolesta ja yleensä minä olen se joka siivoaa oksennukset ja ripulit lattialta, kun Juhista oksettaa ajatuskin. Herkkis.

Niin muuten, se Tysonin ontuminen meni päivässä ohi. Missä lie satuttanu jalkaa tai jos johtuikin noista lihaksista. En tiedä, mutta nyt näyttäisi olevan ihan kunnossa. Eilen oltiin Ruutanassa käymässä ja Figolle on taas tullut patti niskaan. Sillähän oli tässä jokin aika sitten (vuosi kaksi sitten...) samanlainen patti vähän eri kohdassa. Kasvoi melko suureksi ja se puhkaistiin eläinlääkärissä. Nyt on sitten tullut niskaan uusi patti, peukalon pään kokoinen. Miten se on aina Figo kenelle sattuu ja tapahtuu kuin norsulle posliinikaupassa. Sillä on elämänsä aikana ollut vaikka minkälaista pikku vaivaa. Täytyy nyt seurailla patin kehitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti