28. huhtikuuta 2010

Herhaun aloryhmä

Tänään siis korkattiin uudessa ryhmässä. Aiheina oli seuraaminen, paikalla makuu, kaukot, hyppy, liikkeestä seisominen ja askelsiirtymät.

Aloitettiin itsenäisesti kaukoilla. Ei ihan eilisen tasoa, nyt otettiin häiriötä toisista koirista. Lyhensin välimatkan ihan pariin kolmeen askeleeseen, mutta silti istuminen oli hankalaa. Vasta toisella käskyllä nousi. Ekallakin meinasi nousta, kroppa liikahti hieman mutta päätti jäädä maahan.

Seuraavaksi hyyppyyn, joka tehtiin Mimmun valvovan silmän alla. Hyvin Tyson lähti hyppyihin, mutta meidän ongelma on nyt liian lähelle estettä jääminen. Tyson oikein nojaa esteeseen stoppi käskyn jälkeen. Muutama kerta siinä sohlattiin, kun omistaja ei pystynyt taas keskittymään useaan asiaan samaan aikaan ja tuli virheitä sen takia. Viimeisellä kerralla sitten tajusin mitä piti tehdä, esteen yli palkkaaminen, mutta pitää liikkua heti esteelle kun koira on lähtenyt liikkeelle, että kerkee tyrkkäämään palkan mahdollisimman pitkälle esteen taakse. Tätä tehdään nyt jonkin aikaa, että oikea paikka löytyy.

Sitten itsenäisesti askelsiirtymiä. Niissä ei sen kummempaa, kun vasta molemmat niitä alkeita harjoitellaan.

Liikkeestä seisominen oli vähän niin ja näin, että voiko sanoa onnistuneen. Mokasin taas sillä, että jankutin ja jankutin moneen kertaan. Jotenkin kauhean vaikeaa lopettaa onnistuneeseen suoritukseen. Vielä yksi, no se meni ihan huonosti, otetaan vielä yksi jne.... Taas oli häiriöherkkyyttä, ei malttanut kunnolla seistä, pää pyöri, välillä ei kuunneltu käskyä yhtään ja silloin ei myöskään pyshdytty.

Seuraamista otettiin vain kontaktikävelyllä, hihna löysällä, ei mitään käskyjä ja pyörittiin vaan ympäriinsä. Palkka kontaktista. Tyson kyllä haahuili välillä missä sattuu, mutta silloin itse käännyin ja päästin hihnaa löysäksi. Tulee kun tulee.

Loppuun paikalla makuu. Taas oli puolet iltaruuasta kipossa, vaihtelin kipon paikkaa kesken paikalla makuun, kun Tyson vinkui. Ei auttanut, vinkui silti, mutta pysyi koko ajan maassa enkä palkannut välillä. En tiedä oliko täysi 2min, tuntui kyllä siltä. Ja lähes taukoamatta jotain ääntä kuului. Mietittiin tunnin lopuksi, että mitä ihmettä se vinkuu, pitäisi yrittää saada se selville, niin tietäisi miten puuttua asiaan.

Tänään oli ensimmäistä kertaa testissä Bliw-saippuapullo. Aina odotellessa jos vinkui toisten koirien perään, niin suihkautus. Ei tarvinnut kun kerran suihkauttaa, niin Tyson meni niin pitkälle kuin hihna antoi myöden ja luimisteli korviaan. Ja tämän jälkeen riitti jo pelkkä saippuapullon näkeminen aiheuttamaan tällaisen reaktio. Kyllä siihen näyttää jokin tepsivän :D Mutta ei se lopettanut vinkumisen kuin hetkeksi. Sitten taas muisteltiin miltä meidän hieno vaal.vihreä Bliw pullo näyttääkään. Taas sellainen "ai prkl, äiskällä on vieläkin tuo pullo"-ilme.

Oli mukavat treenit vaikka olikin omat ongelmakohtansa. Nyt äkkiä pöperöä naamaan ja töihin. Tyson makaa raatona lattialla, kun ensin oltiin päivällä pari tuntia Ruutanassa koirat koko ajan ulkona ja sitten tunnin treenit.

1 kommentti:

  1. Mä oon alkanut hiljalleen työstämään kaukoja aina silloin tällöin ja ei se kyllä mikään turhan simppeli liike ole. Kyllä toi maahan menee, mutta istumaan nouseminen tuntuu olevan todella vaikeaa. Pitäis keksiä joku hieno keino markkinoida toi liike Aksulle ihan mahdottoman hauskana, jolloin se saattais saada jopa vauhtiakin niihin vaihtoihin :D

    Onnittelut ryhmäpaikasta! Sellainenkaan ei ole ihan itsestäänselvyys (ainakaan pk-seudulla).

    VastaaPoista