13. huhtikuuta 2010

Parkkistokoa

Kävin päivällä Lemmikkipalvelu Koiranpäivien uudessa noutomyymälässä ja mukaan lähti treenikamaa ja muuta mukavaa. Koska iltapäivällä ei ollut mitään tekemistä (hortonomin työt tehty tältä päivää), niin lähdin sitten Tysonin kanssa meidän parkkipaikalle treenaamaan. Sen verran suunnittelin, että ajattelin katsoa millä mallilla alokasluokan liikkeet ovat. Hyppyä ja luoksepäästävyyttä ei tehty, koska ei pystynyt, ja seuraaminen otettiin vain hihnassa.

Aloitetaan siitä vaikeimmasta eli seuraamisesti. Tyson motivaatio on nyt aikas hyvällä mallilla, se seuraa mun menemisiä eikä enää niin usein irrota kontaktia tai muutenkaan kiinnitä huomiota ulkopuolisiin häiriöihin. Mutta paikka on ihan väärä, asento vino ja käännökset mitä sattuu. Käännöksiä pitäisi alkaa nyt tekemään ihan ajatuksella ja niitä ihan omana juttuna. Täyskäännös on tooooosi laaja. Mutta tärkeintä tässä vaiheessa että hyvä fiilis ollaa löydetty, "pieniä" viilauksia enää itse perusteisiin.

Seuraavaksi liikkeestä maahanmenoa. Tänään taas hieman tökki, ei yhtä hyvää menoa kuin sunnuntaina. Mutta alkukankeuden jälkeen saatiin leikkimielisellä käskytyksellä pari tosi hienoa maahanmenoa ja siihen lopetettiin. Kun Tyson menee maahan, niin kyllä se siellä hyvin pysyy vaikka itse menisin kauemmaksi.

Luoksetuloja otettiin myös. Kävin välillä palkkaamassa istumisesta, vaihdoin välimatkaa, hiottiin loppuasentoa jne.. Yritin päästä käsiavuista eroon. Tähän kun saa varmuutta paikalla istumiseen, melkeinpä voisi ottaa luoksetulon vaikka joka viidennellä kerralla. Tai muutenkin tuoda siihen vaihtelevuutta ja yllätyksellisyyttä, nimittäin Tyson on kova poika karkaamaan. Lähtee välillä ihan täysillä mun perään, samalla vauhdilla kuin normi luoksetulossa.

Liikkeestä seisomiset sujui tänään varmaankin parhaiten. Alkuun pientä paikalla askellusta, mutta varmistelin muutaman kerran oikein kunnolla ja sen jälkeen lähti stoppi sujumaan. Huomasin myös, että paras on kun vaan reippaasti kävelen eteenpäin enkä jää kyttäämään Tysonia. Silloin stoppi on hieno ja varma. Jos taas katselen perääni, niin saattaa siirtää jalkaa. Luottoa vaan! Tehtiin liikkeenomaisesti, mutta palatessa palkkasin ja poistuin uudelleen, taas palkkaus ja taas pois. Ja koko ajan neljä jalkaa pysyi maassa, jes!

Loppuun paikalla makuu, aikaa yhteensä 3min ja taisin palkata kolme kertaa sinä aikana. Ensin 30 sek. odotus, palkka, 45sek., palkka ja jossain loppupäässä taisin palkata vielä kerran. Tyson oli hiljaa, ei mennyt lonkalla mutta parin minuutin kohdalla laski pään alas. Nosti jossain vaiheessa ylös ja piti ylhäällä loppuajan. Alkoiko tympimään paikalla oleminen? :D

Joka liikkeen välissä leikittiin uudella narupallolla. Nyt on ihana leikkiä Tysonin kanssa, kun se ei karkaa lelun kanssa kauas Saharaan vaan pysyttelee lähellä ja tuo lelua mulle. Joko vaihdan sen namiin tai leikitään yhdessä. Palloa pystyi heittämään Tysonille ja se toi sitä mulle ihan omasta vapaasta tahdostaan. Hieno poika! Yhtäkkiä mennyt jakeluun tämä leluhomma. Helpottaa huomattavasti, kun ei tarvitse rystyset valkoisena puristaa hihnaa, kun koira yrittää kauas pakoon.

Huomenna on pienryhmä tottis. Torstaina ensin BH-kurssi ja sitten olisi Tamskin alo-avo ryhmän treenit. Mitähän siitäkin tulee.. Molemmat Hervannassa, pitää yrittää lopettaa BH-treeni ajoissa, että kerkee vähän nollaamaan pään ja sitten tehdä aika leppoisan alo-treenin. Mutta torstaina sen sitten näkee. Ollaanko molemmat ihan naatit (treenien jälkeen pitäisi vielä lähteä yöksi töihin....).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti