9. huhtikuuta 2010

Ilmaisutreeniä

Päästiin tänään rauniotreeneihin (kiitos elintarviketyöntekijöiden lakon, sillä pääsin jo aamusta töihin). Tysonin kanssa ei otettu muuta kuin ilmaisutreeniä parkkiksella, ettei mene sekaisin. Jos olisi mennyt raunioille etsimään, niin olisi tullut suorapalkkausta ja nyt olisi pointtina opettaa sille ilmaisu, joten jonkin aikaa panostetaan pelkkään ilmaisutreeniin (ja tottikseen tottakai).

Ensin Hannalta pari irtorullan hakua, vähän häröili mutta toi kuitenkin rullat. Seuraavaksi Tuulan tykö, joka oli tien varrella matalan lumikasan takia. Tässä kohtaa Tyson oli joko aivan pihalla tai sitten joku muu kiinnostuksen kohde vei voiton. Ei oltu suunnilleen näkevinään Tuulaa ja rullaa, vaan loikittiin hangessa ja mentiin hajujen perässä. Kun Tuula siirtyi asfaltille, niin alkoi taas normi toiminta löytymään. Kolmas kerta vielä Hannalle ja nyt Tyson teki hienon rullan haun. Otti ihan omatoimisesti rullan maasta ja toi mulle. Parhaiten toimi, jos eka härnäsi rullalla ja juuri ennen kun Tyson oli kohdalla, niin heitti rulla Tysonin eteen maahan. Nyt pitää ruveta pikku hiljaa hakemaan sitä maalimieheltä ihan kädestä tai ainakin lähes iholta asti. Mutta tähän ei auta kuin treeni. Tämähän oli vasta toinen kerta kun ilmaisuja treenattiin.

Ensi viikosta lähtee liikkeelle meidän kevättreenikausi, nimittäin pääsimme Tamskin alo-avo tokoryhmään (kylläkin vasta jälkeenpäin kuulin, että on pitkälti kokeenomaista treeniä, mutta ei se mitään) ja samalla viikolla alkaa myös Herhaun BH-kurssi. Harmi vain että molemmat alkavat maanantaina. Tokossa vain sovitaan tulevista treenipäivistä eikä vielä treenata koirien kanssa silloin. BH-kurssi on aina maanantaisin ja torstaisin. Ensi keskiviikkona on pienryhmän tottistreenit Pirkkahallin lähettyvillä. Sunnuntaina normaalit Herhaun tokotreenit. Joten ainakin tulee treenattua ja vältän sen yksinään treenaamisen, missä olen todella huono. Parin viikon päästä keskiviikkona (21.4.) on teoriakoulutus pelastustottiksesta ja -ketteryydestä. 2.5. olisi Tamskin agilitykarsinnat minne ollaan ilmoittauduttu, mutta vähän on sellainen tunne, että viikosta loppuu päivät. Ei liikaa kerralla ja pääpaino on tokossa/tottiksessa sekä pelastuspuolen treeneissä. 2.5. olisi myös IPOR hakukoe, mihin pitäisi mennä avustamaan.

Tyson täyttää huomenna 1,5v. Ihanaa, koko ajan lähestytään aikuisikää ja järjen kasvua. Teinivuodet toivottavasti jää taakse hamassa tulevaisuudessa ja käsissä on silloin ajatuksenvoimalla kulkeva koira, joka ei tee koskaan kepposia eikä sen silmissä kiillä hullunkiilto, vaan on hyvin helppo ja yksinkertainen luonteeltaan. Ja jos Tysonilta kysyttäisiin mielipidettä asiaan, niin se saattaisi mulkaista silmäkulmasta ja siirtyä muuhun huoneeseen miettimään seuraavia kolttosia ;o) Meidän hieno ja omalaatuinen Tyson. Miksi mennä sieltä mistä aita on matalin, kun voi elää jännittäviä hetkiä päivittäin tekemällä asiat mutkan kautta. Ei helppo, mutta varma, jahka ollaan päästy samaan lopputulokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti