11. huhtikuuta 2010

Sunnuntai tokoa

Tänään aiheina seuraaminen, kaukokäskyt, luoksetulo, liikkeestä maahanmeno ja hyppy. Kaikkia muita paitsi hyppyä tehtiin itsenäisesti. Näiden lisäksi tein Tysonin kanssa paikalla makuuta sekä lelun noutoa.

Seuraaminen oli taas mitä oli. Kontakti hyvä, koira innoissaan, paljon käännöksiä, nopeuden muutoksia, mutta ei suoraa ja täyskäännös aika väljä. Saatiin hienoja vasemmalle käännöksiä, Tyson oli juonessa mukana koko ajan. Tästä ihan mega tsempit ja lelupalkkaus.

Kaukokäskyt oli osittain hyviä, osittain ei. Istumaan nouseminen tökkii aina välillä, käsimerkit auttaa aika paljon (onneksi niitä saa käytää). Maahanmenot onnistuu aina, mutta istumiseen saattaa tarvita pari käskyä tai kroppa-avun, jos ei käytä käsimerkkiä.

Luoksetuloissa olisi hiottavaa se loppuasennon suoruus. Se kun vaihtelee aina välillä. Ja tietty käsiavuista olisi syytä päästä eroon.. Paikalla pysyi hyvin, otin pisimmillään 20 askelta väliä. Vauhtia löytyy ja jarrutus tapahtuu oikeassa kohdassa.

Liikkeestä maahanmenot oli hienot! Ihan eri meininki kuin vielä viikko sitten. Otin seuraamisen mukaan ja tehtiin kokeenomaisesti muuten, mutta välimatka ei ollut ihan koepituus. En nyt muista tehtiinkö liikkeestä maahanmenoa vai paikalla makuuta, kun kiersin Tysonin pariin kertaan. Pysyi hyvin paikoilla, pää kääntyili, mutta ei vaihtanut lonkkaa niin kuin Toby usein tekee.

Hyppyyn lähtö tökki tänään, vaati toisen käskyn ja meidän kouluttajan herättämään huomiota esteen taakse vähän kauemmas. Viimeinen hyppy tehtiin niin, että kouluttaja oli esteen sivussa eikä enää antanut apuja. Stopit on hyviä, kunhan itse keskityn ajoitukseen.

Paikalla makuuta otettiin aina silloin tällöin sopivassa välissä. Suht lyhyitä odotuksia, välimatka vaihteli, kävin kyykyssä, olin selin koiraan. Yhden paikalla makuun otin kokonaan selin koiraan, välillä kävin palkkaamassa ja pidensin välimatkaa.

Patukan nouto tehtiin noutoliikkeen tyyliin. Ihan mielenkiinnosta kokeilin yrittääkö Tyson lähteä omin luvin lelun luokse, mutta se istua kökötti mun sivulla kun tein hämyheittoja ja lopulta heitin lelun kokonaan. Tuo-käskyllä noutoon, lähti kyllä, mutta ei kiinnostunut lelusta. Haisteli ympäriltä ja tuli takas mun luokse. Lähetin uudelleen ja osoitin lelua "tuon minä haluan". Toi kyllä, mutta piuhat olivat hieman pitkät pääkopassa.

Tiukka tahtinen treeni ensimmäiset 20 min, koko ajan tapahtui jotain. Sitten pidettiin kunnon tauko ja loppuaika sitten höntsäiltiin omiamme. Oli kyllä kivaa ja itsellä pysyi motivaatio ja hermot hyvin, tsemppasin kunnolla, palkkasin kehuilla paremmin mitä aiemmin. Alan näköjään itsekin oppimaan pikku hiljaa :o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti